Elitserien: Viktig fyrapoängare till Vetlanda – Kalix och Kungälv delade lika

6 Simon Jansson Västerås SKSvenska Mästarna Västerås vann det grönvita mötet mot Hammarby inför kvällens storpublik 4 227 på plats.
– Ja riktigt häftigt att få komma in till den inramningen som var idag! Väl genomförd match och dessutom skönt att få hålla nollan. Men sen känns det som att vi har 10-15 chanser till att göra något bättre av, kommenterade Ted Bergström efter matchen.

Simon Jansson blev tvåmålsskytt för sitt nya lag som vann med 3-0 som också var halvtidssiffror.
– Skönt att den är över och otroligt viktigt att vi vann, konstater Simon som höll med Ted om att man borde gjort fler mål i matchen.

Seger för Claesson & Smålänningarna

Patrik Johansson blev matchvinnare för sin nya klubb Vetlanda BK i mötet mot Broberg Söderhamn. Två lag som väntas vara med att kriga om en slutspelsplats. Broberg var i ledningen två gånger i matchen och hade 1-2 och 2-3 i den väntat så jämna matchen. Johan Löfstedt svarade utöver sitt mål även för två målgivande passningar.

Brobergstränaren Fredrik Rexin tycker att Broberg skulle fått med sig minst två poäng:
– Otroligt att vi inte åker härifrån med två poäng. Dom går på knäna i andra halvlek och vi skapar sex-sju 100%-iga målchanser, ramträffar osv. Dom i sin tur gör mål på nästan allt i andra. Vi har inte tränat hörnor på tre veckor. Skapar 14 stycken, någon skulle vi gjort mål på. Vi gör ändå en bra prestation och normalt sätt skulle vi haft två poäng, så gick även snacket i omklädningsrummet efter.


Edsbyn slog nykomlingen

De rödblå hälsingelaget har tagit ledningen i den nykläckta elitseriesäsongen. Nykomlingen Gripens tränare Magnus Nordin kommenterar premiären så här och lagets prestation så här: – Prestation är helt okej. Bitvis gör vi det riktigt bra. Edsbyn vinner rättvist men vi gav dom en match.


Kungälv tog en pinne i Kalix

Ännu jämnare blev det på Kalix IP. Kalix och IFK Kungälv delade på poängen och mötet slutade 5-5. Kalix hade en 5-4-ledning fem minuter före slutsignalen. Poängräddare blev Axel Ekholm med sitt kviteringsmål på övertid. Axel blev tvåmålsskytt medan Lukas Persson blev matchens poängkung med ett mål och två målgivande passningar varav det ena till 5-5-målet.
– Jag tycker matchen gick fram och tillbaka där båda lagen hade mycket chanser. Känns lite surt att släppa in 5-5 målet i slutet av matchen. Men vi fick med oss en poäng i alla fall, kommenterar Christoffer Norin spelare i Kalix efter matchen.


Tillberga stretade emot men Bollnäs vann

–  Skönt med en seger så klart. Tillberga gjorde det inte lätt för oss idag. Alla ville mycket idag och kanske för mycket och därför blev det lite krampaktigt från vår sida. Stark avslutning av oss och två sköna poäng utan att glänsa, kommenterade Ville Altonen premiären.
Bollnäs hade stora besvär med Tillberga men vann till slut med 6-3.  När kvarten återstod var ställningen 3-3. Christian Mickelsson svarade tillsammans med Tobias Björklund för två mål inför en fin publiksiffra 2 335.


Ingen Villabesvikelse på Studenternas

Villa Lidköping vann väntat, men inte med så stora siffror som många trodde. 1-4 blev segersiffrorna på Studenternas utomhus.  Fyra olika målskyttar i Villalaget. Martin Karlsson blev Elitseriens första målsskytt. De övriga tre gjordes av Daniel Andersson och Johan Esplund samt David Karlsson. David Karlsson svarade även för två målgivande passningar. I fjol tappade Villa en klar ledning i slutet av matchen mot Sirius, men i år höll man ända fram och Villatränaren Johan Sixtensson var nöjd med matchen.
– Gedigen och stabil match där vi tog kommandot direkt, sen när isen blev sämre efter 20 minuter kommer Sirius in i det lite mer men vi leder rättvist i halvlek.
– I andra börjar Sirius lite bättre än oss i medvinden, vi blev lite långa i laget men kunde ändå haft fyra fem mot ett efter tio minuter. Sen tar vi över helt och spelar av matchen. Isen gynnade väl inte oss precis, men vi hade bestämt oss för att arbeta hem två poäng och det gjorde vi.

Sandviken vann tät match mot Vänersborg

– Det är små marginaler och vi kan verkligen ha fått en poäng minst.. Jävligt surt och förlora men bara bita ihop och gå vidare, kommenterade Jocke Hedqvist Vänersborgs förlust i premiären.

Drygt 2 000 åskådare fick bortalaget Sandviken gå i från med 0-2-ledning redan efter 18 minuter på straff och hörna. Johan Koch gjorde säsongens första mål för Vänersborg sex minuter senare. Daniel Mossberg ökade dock på ledningen med hans och SAIKs andra hörnmål för kvällen och ställningen var 1-3 i halvtid. Vänersborgs Mikko Lukkarila reducerade till 2-3, men bara några minuter senare fick SAIK sin andra straff i matchen. Erik Pettersson förvaltade den på bästa sätt och sköt även den andra i mål. Matchen slutade 2-4 och SAIKs tränare Anders Jakobsson är nöjd med premiären.

– Vi gör en bra bortamatch, skapar många lägen i första där vi borde gjort något mål till. I andra så kontrollerar vi mer samtidigt som Vänersborg spelar bättre och trycker på. Är väldigt nöjd med två poäng i en svår bortamatch.

Matchfakta Omgång 1
Vetlanda – Broberg Söderhamn 4-3 (2-2)
VBK Johan Löfstedt, Joakim Andersson, Filip Bringe, Patrik Johansson
BS Vadim Arhipkin, Martin Söderberg. Jonas Engström
Hörnor 7-14 Hörnmål: 2-0
Straffar 0-0
Utvisningar: VBK 3×10
Publik: 1 218

Vänersborg – Sandvikens AIK  2-4 (1-3)
VBG: Johan Koch, Mikko Lukkarila
SAIK: Erik Pettersson 2, Daniel Mossberg 2
Hörnor 7-7 Hörnmål 0-2  Straffar 0-2 Straffmål 0-2
Utvisningar: VBG 3×10 SAIK 2×10
Publik: 2 032

Sirius – Villa Lidköping 1-4 (1-3)
IKS Jimmy Lindgren
VBK Martin Karlsson, David Karlsson, Daniel Andersson, Johan Esplund
Hörnor: 10-10 Hörnmål: 0-0
Utvisningar: IKS 1×10 VLB 2×20
Publik: 1 033

Bollnäs – Tillberga 6-3 (2-2)
GIF: Christian Mickelsson 2, Tobias Björklund 2, Daniel Berlin, Per Hellmyrs
TB: Ivan Lebedev 2, Kim Barklund.
Hörnor: 11-8 Hörnmål: 1-0
Straffar: 0-0
Utvisningar: BGIF 3×10 TB 4×10
Publik: 2 335

Kalix – IFK Kungälv 5-5 (2-3)
KX: Christoffer Norin, Mikael Jansson, Erik Olvsson, Pekka Hiltunen, Johan Sundqvist
IFK: Axel Ekholm 2, Fredrik Johansson, Niklas Holopainen, Lukas Persson.
Hörnor: 6-5 Hörnmål: 1-0
Straffar: 0-0
Publik: 760

Västerås SK – Hammarby 3-0 (3-0)
VSK: Simon Jansson 2, Patrik Sjöström
Hörnor: 10-13 Hörnmål 1-0
Straffar 2-0 Straffmål 1-0
Publik: 4 227

Edsbyn – Gripen Trollhättan 6-2 (4-1)
EIF: Jonas Edling 2, Mattias Hammarström, Oscar Jonsson, Daniel Liw, Daniel Burvall-Jonsson.
GT: Tony Eklind 2
Hörnor: 14-7 Hörnmål: 3-0
Straffar 0-0
Publik 1 261

Läs också