Ekonomi – Elva klubbar klarar Elitlicensen – Tre klubbar återstår

Elva klubbar har klarat elitlicensen! Licensen gäller för nästa säsong 2016/2017 där samtliga elitserieklubbar utom tre fick sina räkenskaper godkända av ekonominämnden. Det är en positiv utveckling och ett bättre läge än tidigare år, säger Jonas Nygren Ekonominämndens ordförande till Bandyworld. Det är tre klubbar som inte har klart elitlicensen. Det är Sirius, IFK Kungälv och Gripen Trollhättan BK.

Jonas Nygren tror dock att de har ett bra läge att klara sig. Ekonominämnden kommer att följa föreningarna under vintern och nästa bedömning görs i slutet av mars efter bandyfinalerna. Då ska föreningarna ha positivt eget kapital.

Sirius är en av klubbarna som har en del kvar.
– Vi har jobbat utifrån att det här beskedet skulle komma, och att vi ska få igenom den i vår, säger Erik Weiman som är ordförande i Sirius bandy till Uppsala Nya Tidning. – Anledningen till varför den inte har blivit godkänd beror på att vi har mer jobb kvar att göra för att sanera klubbens ekonomi. Det vi kommer att fokusera på nu är att säkra upp de inkomster som vi har räknat med i vår budget och inte göra som förra säsongen och dra på oss kostnader som vi inte har täckning för, fortsätter Weiman.

Hur dålig är er ekonomi egentligen? – Just i dagsläget är den inte ansträngd, men om vi inte klarar av intäktsmålet som vi har satt upp blir det problem. Under försäsongen gick försäljningen bra, men den måste fortsätta göra det nu också.

Läs också