Arena: Hammarby undrar varför byggs inte hallen?

IMG_5216Varför bygger Stockholm inte en bandyhall i Tallkrogen? Det undrar Hammarby som ställts på barbacke och tvingas träna på hockeyring.
Stockholms stad har fattat beslut om att bygga en hall för skridskoidrott i Tallkrogen. Det var ett beslut som vi inom bandyn i Stockholm och i Hammarby Bandy verkligen välkomnande när det kom. Ett efterlängtat beslut, skriver Hammarby bandy på sin hemsida. Bygget skulle påbörjas i oktober, enligt planerat men Hammarby konsterar att att det inte grävs alls i Tallkrogen. Bygget av bandyhallen dröjer och vi får inga klara besked om när bygget kommer igång.

Just nu saknar Stockholm is för bandyidrott. Den varma hösten gör att såväl elitlagen – herrar och damer – som barn- och ungdomslagen inte har vettiga träningsmöjligheter. I de ishockeyhallar som finns, tar andra idrotter nu i stort sett alla tider.
En bandyhall i Stockholm behövs för såväl elitlagen i Stockholms klubbar som för barn- och ungdomsbandyn i kommunen. Utan en bandyhall, har bandyn ingen framtid i Stockholm.
Vi vill ha svar från Stockholms politiker: Vad händer med bandyhallen i Tallkrogen? Varför gräver ni inte nu?

Läs också