Flera fyrpoängsmatcher

I kväll fortsätter den heta och jämna elitserien med flera viktiga matcher.
I toppen är det en riktigt fyrpoängsmatch i kampen om andra platsen, vilken ger fördel i slutspelet i en eventuell semifinal. Hammarby tar efter tre raka förluster emot Villa Lidköping. Hammarby föll mot Villa förra måndagen och mot Happaranda på Anndag Jul. Villa får klara sig utan Daniel Andersson och Peter Karlsson på grund av sjukdom.
Matchen mot Haparanda blev inte idealisk för Hammarby. -Precis när vi skulle lämna Zinken med buss på förmiddagen igår så började han må illa. Det var matförgiftning, och han kunde omöjligt följa med, säger Karlsson till Hammarbys hemsida.
-Då var det också försent och skaffa flygbiljett till någon annan. Vi visste inte heller om reglerna som säger att man måste ha en omklädd reservmålvakt på bänken! Vi var tvungna att under matchen ha en spelare, Robert Rimgård, iklädd hela målvaktsutrustningen. Det betydde att vi bara hade en enda avbytare, vilket förstås inte var idealiskt. Och nu (igår) är det bara ett drygt dygn kvar till matchen mot Villa? -Det blir tufft mot Villa imorgon. Men vi ska göra en jäkligt bra match!

Kan alla spela? -Tyvärr har det visat sig att Willy Johansson har körtelfeber, och han är nog knappast tillbaka förrän efter VM-uppehållet. Det är ett stort avbräck att ha en av våra anfallare borta så länge. -Patrik Hedberg har repat sig och kan spela i morgon. Patrik Nilsson, som var förkyld och hade lätt feber mot Haparanda, är bättre nu och kan spela. X:et fick en lårkaka i matchen, men kan förhoppningsvis också spela. Det är bara hoppas att inget mer händer fram till matchen!

Ska Vänersborg ta chansen att koppla på tåget till slutspel. Idag borta möte mot Edsbyn. Slutspel känns avslägset för Vänersborg när halva serien spelats, men formkurvan är på uppåtgående för Vänersborg.

Botten möte mellan Boltic och Haparanda i kväll. För i kväll har väl vaktmästarna i Karlstad förmått att få till en spelbar is för vi väl hoppas. Allt annat är en präktig skandal. Haparanda slog Hammarby sist som bekant och får hållas som favorit. Uppåtgående trend, men blandar och ger.

Broberg finns med i övre delen av tabellen trots flera tappade matcher på sistone. Villa, Sandviken och Bollnäs är lag man har haft flermålsövertag emot, men klappat igenom. Seger mot Boltic med 7-5 övertygare inte. Ikväll mot Tillberga hemma behövs bättre stabilitet. Rutinerade Tillberga kan möjligen ”lura” Tillberga på poäng i kväll.

Spela Bandy på Oddset? Elitserien och Allsvenskan är spelbar på Svenska Spel

Läs också