Elitserien: Semifinalrepris kvällens stora höjdare!

Andra omgången i kväll. Tyvärr så står Hammarby utan is på Zinkensdamm i Stockholm och matchen mot Broberg Söderhamn är uppskjuten. Det finns däremot gott om spännande matcher att se fram emot i kväll. Och om man får tro alla gissningar om hur tabellen ser ut när vi närmar oss slutspel så vimlar det av streckmatcher i kväll. Och poängen  ju som bekant lika viktiga i kväll är  som i den sista omgången.

VillaSMVästerås SKAlla helgons helgen innebär hemvändarmöjlighet och tillströmning till bandyarenorna i helgen. Svenska Mästarna Västerås SK får spela inför storpublik även i kväll. I den första omgången hade man över 4 000 åskådare mot Hammarby och i dag blir det något liknande när man besöker Villa i Lidköping. 3 200 förköp var sålda nu på morgonen och förutsättningar för 500-1 000 ytterligare finns. Kvällens riktiga toppmatch och visst blir slutspelsstämning i Lidköping i kväll. I fjol blev det förlust för Villa mot Västerås SK. Johan Esplund och Andreas Bergwall var många gånger skillnaden mellan lagen i fjolårets semifinalserie som bara blev tre matcher. Nu har Johan återvänt till Villa Lidköping och har möjligen nyckeln till att låsa upp Västerås SK försvar och få bollen bakom Andreas Bergwall.

KungälvSMSirius smIFK Kungälv och har ingen is på Skarpe Nord och lånar Ale Arena i kväll när man tar emot Sirius. Uppsalalaget har tappat Robin Olsson, Kimmo Kyllönen och Adam Rudell till IFK som fick med sig en poäng från Kalix senast efter en sen kvittering. Sirius föll mot Villa Lidköping med 1-4 på Studenternas. I kväll så finns det förväntningar om två poäng går till jubilerande Kungälv. Sirius lär dock göra det riktigt besvärligt för bohuslänningarna med hårt defensivt arbete. Med Markus Kumpuoja på topp som har ett förflutet i Kungälv, fyra säsonger, så är det en liten skrällvarning i kväll med borta seger. För visst är det så att när återvändarna kommer tillbaka i ”fel lag” så är det ofta extra giftiga.

Gripen LKalix LGripen Trollhättan har hemmapremiär för sin återkomst till Elitserien. Efter en besvärlig inledning på säsongen med skador så tycks man sakta men säkert få ordning på spelet. Två mål från Tony Eklind i premiären mot Edsbyn gav visserligen ingen seger. Men efter en försäsong med få mål från Tony så kan man nog ana att Magnus Nordin har börjat få ordning på sin trupp. Ytterligare två spelare fanns på Gripens önskelista att få tillföra truppen med, men dessa två spelare har ännu inte presenterats. Frågan är om klubben har råd med ytterligare spelare, man är ju under Ekonominämndenslupp för fortsatt elitlicens till säsongen 2016/2017. Beslut tas i april. Kalix står får motståndet i kväll. Kalix har två matcher i helgen. Två viktiga möten i striden om att undvika kval eller att nå slutspel. Gripen i kväll och Sirius på söndag. Minst två poäng ”ska Kalix ha med sig hem” till norr efter helgens matcher.

Tillberga LVänersborg LTillberga möter IFK Vänersborg i kväll. I förra veckan presenterade sig de gamla Sverige bekantingarna Ivan Lebedev, 29 år, och 42-årige veteranen Rinat Shamsutov för Bollnäspubliken i premiäromgången. Ivan gjorde två mål och Rinat spelade fram till ett mål i kväll möter man ett revanschsuget IFK Vänersborg som föll knappt mot Sandvikens AIK med 2-4. Två mål på hörna och så två mål på straff för Sandviken. Det ger en fingervisning om att försvarsspelet i Vänersborg fungerade väl. Jocke Hedqvist gick mållös från planen senast. Det gör han inte två matcher i följd.

Vetlanda LBollnäs miniVetlanda med inte bara unga spelare i laguppställningen utan även i startelvan. Det var något Jonas Claesson poängterade inför premiäromgången där fasta situationer blev det som fällde matchavgörandet. Broberg brände sina fjorton hörnor medan Vetlanda satte två av sina sju hörnor. Frågan är om Bollnäs har bättre förmåga att lirka upp Vetlandaförsvaret i dag och om framförallt Johan Löfstedt och Joakim Andersson kan hitta luckor i Bollnäs.

På söndag spelar
Sandvikens AIK – Edsbyns IF
IK Sirius – Kalix

 

Läs också