Allsvenskan: Tranås vände och vann – Örebro var nära tidernas upphämtning!

Inför tisdagens allsvenska förutspådde vi att det skulle bli svårtippat för den som gav sig på att satsa en slant på matcherna. Det blev också jämna matcher och en rejäl skräll när Tranås BoIS besegrade IFK Motala. Boltic vann med uddamålet mot Lidköpings AIK medan Falu BS drog det längsta strået i den jämna toppmatchen mot UNIK i norrgruppen. Örebro SK såg ut vara bortblåsta av Blåsut efter första halvlek, men fick målskyttet att stämma i andra och var på väg att hämta in ett 0-8-underläge.

Falu BS LUNIK SFalu BS fick en drömstart i hemmapremiären mot UNIK. Redan efter 97 sekunder gav Michael Pettersson dalmasarna ledningen som höll sig fram till halvtidsvila. Det dröjde ända till den 68:e matchminuten innan de 330 åskådarna på Lugnets IP kunde jubla härnäst. Michael Pettersson gjorde då sitt och matchens andra mål. Det skulle komma mera. Emanuel Sundqvist ökade bara minuten därefter på 3-0 innan UNIK tog time-out. Men den gav inte det resultatet gästerna önskade utan istället gjorde Michael Jerneberg 4-0. Eric Morssing gjorde UNIKs tröstmål medan Jesper Jacobsson fastställde slutresultatet med ytterligare ett Falu-mål till 5-1. Falu BS har nu två segrar mot två av lagen som förväntas ligga på den övre halvan och även vara med i kampen om kvalplats till Elitserien. UNIK som vann första matchen med 10-1 har Gustavsberg i nästa match på tisdag nästa vecka. Då är UNIKs Erik Sundin åter tillgänglig efter sin avstängning på två matcher. Falu BS har match redan på lördag. Då gäller Haparanda på bortaplan.

Blåsut LÖrebro smBlåsut ut såg ut att blåsa i från gästande Örebro SK och gå mot en komfortabel seger. Efter åtta minuter hade hemmalaget hunnit göra 3-0 och mer skulle det bli. När domaren blåste för halvtid var ställningen hela 8-0 och Robin Karlsson hade då gjort fyra mål för Vänersborgslaget. Matchen var avgjord trodde de flesta förstås.
Mathias Brolin Munther reducerade visserligen till 8-1 sju minuter i andra halvlek. När en halvtimme återstod var Blåsuts sjumålsledning intakt. Men så fick Örebro straff som Lasse Buskqvist gjorde mål på och på mindre än 20 minuter hade Lasse gjort ytterligare två mål, Jacob Edström och Andreas Ingemarsson gjort varsitt och ställningen var 8-6!  Örebro var på väg mot tidernas upphämtning med tiominuter kvar att spela. Men Blåsut lyckades hålla i från efter det att både Jonathan Rask och Richard Johansson utökat Blåsuts ledning till 10-6.

Boltic Liten 210smLAIK 164 litenDet kom inte 8 000 åskådare till Tingvalla men väl 1 022 åskådare. De fick se Boltic besegra Lidköpings AIK med 4-3 i vänerderbyt. Gästerna hade en tvåmålsledning redan när en kvart var spelad. Möjligen drömde sig en del av åskådarna tillbaka i tiden och att de rödklädda gästerna var Karlstad-Göta. Gästernas mål svarade Martin Apelqvist och Johan Malmqvist för.
Publiken fick hoppet tillbaka att få drömma sig tillbaka till Boltics storhetstid när hemvändande Ted Viklund reducerade till 1-2 före halvtidsvila.
Boltic fick en bra start på andra halvlek. Daniel Svedberg kvitterade omgående och Daniel Rönning gav värmlänningarna ledning. LAIK replikerade direkt till 3-3 genom den notoriske målskytten Robert Karlsson i den 54:e matchminuten.  Passningen svarade Mattias Johansson för som liksom Johan Malmqvist var inlånad från Villa Lidköping. Mattias vilade i Villas senaste match mot Bollnäs.
3-3 stod sig ända till den 89:e matchminuten då LAIK fick en hörna. Den blev resultatlös varpå Boltic bara 16 sekunder senare kunde återta ledningen till 4-3 genom Joakim Jansson efter utkast från målvakten Johannes Gustavsson. LAIK har öppnat med två raka förluster medan Boltic har två raka segrar.

Motala smTranås Bois LTranås BoIS tog sin andra raka seger när seriefavoriterna IFK Motala besegrades med 5-2. 516 personer såg matchen på Isstadion i Motala som numera heter XL Bygg Arena. Det var dock hemmalaget som fick den bästa starten och hade 2-0 redan i den elfte matchminuten. Detta efter hörnmål av Daniel Lehnbom och Martin Grändås.
Tranås BoIS kom tillbaka och vände på steken till seger med 2-5. Timmy Strandberg inledde gästernas målskytte med ett på hörna. Därefter klev Konstantin Atkhlestin in som målgörare i matchen. Han kvitterade till 2-2 som också var halvtidssiffror. Konstantin gjorde ytterligare två mål i matchen och Timmy Strandberg ytterligare ett för Tranås BoIS. IFKs nyförvärv Daniel Lehnbom fastställde slutresultatet när han gjorde sitta andra hörnmål för kvällen. Lite oväntad bortasger för Tranås Bois med 3-5.  Jönköping väntar härnäst för Tranås medan IFK Motala ska försöka studsa tillbaka till vinnarstilen när Örebro SK står för motståndet nästa tisdag.