Elitserien: I kväll raderas minst en poängnolla!

Gripen Trollhättan tar emot Sirius - I fjol möttes de i kvalet och då blev det seger för Gripen i Slättbergshallen.

Elitserien rullar vidare med fem matcher i kväll där Hammarby och Broberg spelar den uppskjutna matchen från andra omgången. En av flera riktigt intressanta möten.
Poängtörstande Västerås SK ställs mot Kalix som fått en drömöppning av årets elitserie och är obesegrade så här långt. Vetlanda behöver skaka av sig de två senaste besvikelserna mot Edsbyn. Gripen och Sirius möts i ett riktigt prestigemöte. Båda lagen ser möjligheterna att få med sig årets första poäng och även en seger från kvällens match.
Sandviken med Christoffer Edlund ska fortsätta sitt segertåg.

 
Tillberga LSAIK S litenTillberga – Sandvikens AIK
Uppdatering: Jens Blixt finns inte med i kvällens laguppställning.
Tillberga har inte fått den poängutdelningen laget hade hoppats på om laget ska vara en slutspelsaspirant. Stentufft motstånd i de inledande omgångarna, men är det elitserie så är det.  1-7-förlusten senast kom mot Edsbyn och i dag är det suveräna serieledande SAIK som står för motståndet. Utmärkt tillfälle att slå till med en rejäl knall och visa tvivlarna. Tillberga planera för att gör en förändring till kvällens match. Niklas Engström kliver in istället för Jesper Flodström. Jens Blixt spelar inte heller  kvällens match.

Allt är bra, meddelar SAIK-tränaren Anders Jakobsson.  En ändring i laget är annonserad och det är att Abbe Bodin står i mål. Niklas Gälman spelar även i kväll efter sin skada.
– Gälmans knä håller och han spelar utan problem, uppger Anders.

 

Hammarby smBroberg LHammarby IF – Broberg Söderhamn
Uppdatering: Ulf Einarsson spelar inte i kväll. Kasper Milerud går in i stället.
Robert Dammbro och målvakten Wasberg spelar inte i Broberg i dag. Joakim Jonsson ersätter Robert.
Två lag som haft samma besvärliga förutsättningar vad gäller träningsförhållanden på fullstor bandyplan. Matchen i kväll är också en uppskjuten match från den andra omgången då isen inte var spelbar på Zinkensdamm.

Hammarbys Robin Sundin kan se fram emot kvällens möte efter tre poäng på sista två matcherna.
– Läget är bra inför ikväll. Inga förändringar vad jag vet. Pelle o Rimgård fortsatt borta från spel. Men de är på is och tränar och förhoppningsvis snart tillbaka igen!

Fredrik Rexin är nöjd med att man kan träna på sin hemmais och ser fram emot kvällens match:
– Vi har haft kanonis på Hällåsen denna vecka, så vi har tränat på bra och kunnat tränat på det vi vill träna på. Sitter här i Stockholm nu och vädret är riktigt bra just nu, ganska kallt på morgonen, så tror och hoppas på en bra match ikväll!

 

 

Vetlanda LEdsbyn smVetlanda BK – Edsbyns IF
Uppdatering: Magnus Kuben Olsson in i Edsbyns laguppställning.
Efter två bortaförluster återvänder Vetlanda till sin hemmapublik och SAPA-Arena där man inledde med två raka segrar. De kom mot Broberg och Bollnäs. I kväll står det tredje hälsingelaget som motståndare och det är Edsbyn.

Det rödblå  kommer till Småland med en veckas spelledighet och senast vann man med klara 7-1 mot Tillberga.
En match som Magnus Kuben Olsson var nöjd över:
– En mycket bra första halvlek där ”Tillis” hade svårt att få tag i bollen. Sen jämnade det ut sig i andra. Bra hörnskytte.

Vinner Edsbyn i kväll ”smyger” man upp mot topp fyra.
Att Vetlanda föll mot Sandviken senast var ingen överraskning i sig. Däremot var besvikelsen stor efter matchen bland spelare och tränare över hur man genomförde matchen.

 

Gripen LSirius smGripen Trollhättan – Sirius
Ett riktigt intressant möte mellan två lag som tillsammans med Tillberga inte har spräckt nollan i tabellens poängkolumn. I dag spräcker åtminstone ett av lagen den kolumnen, men det är inte omöjligt att det är Elitseriens fjärde oavgjorda matchen för säsongen.

Gripentränaren Magnus Nordin är optimistisk inför kvällen och har allt under kontroll:
– (Viktor) Nordmark tillbaka som libero efter sjukdom. Vi gjorde en bra hemmamatch mot Kalix men fick ingen poäng med oss. Vi ska göra en minst lika bra insats ikväll och den här gången ska vi ta med oss poängen också.

Även från Uppsalalägret är man optimistiska inför kvällens drabbning:
– Jag tror vi har jättebra chanser, kommenterar Joel Widgren. En viktig match för båda lagen men jag tycker vi har höjt nivån på träningarna senaste tiden och varit nöjd med prestationerna senaste matcherna så vi åker ner till Trollhättan och har alla möjligheter att ta två poäng.
Laget är intakt sedan sist förutom att Gustav Holmgren står i mål ikväll.

 

Kalix LVästerås SKKalix – Västerås AK
Kalix är fortsatt obesegrat och har kunnat ladda inför kvällens match.

Christoffer Norin om kvällens match. – Jag tycker det känns bra, vi har en god känsla i laget och kommer gå ut och fokusera på att vi kommer upp i nivå och gör dom saker vi är bra på.
Vad gäller laget så är det inte presenterat ännu.
I från Västerås SK rapporteras återigen att Stefan Edberg och Janne Rintala växlar med Aksel Ekblom och Jacob Bucht.
Liksom Kalix kommer Ted Bergströms Västerås att fokusera på sitt eget spel.
– Vi kommer nog inte göra allt för stora ändringar till kvällens batalj. Istället kommer vi nog vara ännu hårdare med att utföra vårat grundspel i 90 minuter. Tidigare matcher har det blivit att vi glidit lite väl mycket ifrån det och då har det inte klaffat alls för oss.
– Sen vet vi ju att Kalix borta är en otroligt tuff match så vi kommer gå in 110 procent och aggressivt när domaren blåser igång matchen.

 

 

 

Elitserien S V O F M-I +/. P
Sandvikens AIK 4 4 0 0 37-12 25 8
Villa Lidköping BK 4 3 1 0 20-9 11 7
IFK Vänersborg 4 2 1 1 18-13 5 5
IFK Kungälv 4 2 1 1 17-14 3 5
Kalix Bandy 3 2 1 0 12-9 3 5
Edsbyns IF 3 2 0 1 19-13 6 4
Vetlanda BK 4 2 0 2 10-23 -13 4
Broberg/ Söderhamn Bandy 3 1 1 1 11-9 2 3
Hammarby IF 3 1 1 1 7-7 0 3
Bollnäs GIF 4 1 0 3 10-13 -3 2
Västerås SK 3 1 0 2 10-14 -4 2
IK Sirius 3 0 0 3 3-13 -10 0
TB Västerås 3 0 0 3 8-19 -11 0
Gripen Trollhättan BK 3 0 0 3 6-20 -14 0

 

Läs också