Arena: Söderhamns kommunstyrelse positiv till bandyhall!

Söderhamns kommunstyrelse har idag beslutat att föreslå kommunfullmäktige att bygga en bandyhall på ny plats på Hällåsen.

– Broberg/Söderhamn Bandy välkomnar idag med stor glädje det beslut som har fattats i Kommunstyrelsen!
Detta ger oss stor energi att fortsätta bredda vår verksamhet på ungdom, elit och våra sociala engagemang i Söderhamn! säger Brobergs ordförande Nisse Stefansson via kluubens hemsida.

– Vi tycker beslutet är framsynt då det främjar en satsning på hela Hällåsenområdet vilket kommer att gynna framtida turistnäring och satsning på Söderhamn som idrottskommun. Vi uppfattar det positiva beslutet på sådant sätt att beslutsfattare ser föreningen som en stor tillgång i vårt samhälle. Det är ett stort framsteg som alla aktiva i föreningen har bidragit till och jobbat hårt för under många år.

Till P4 Gävleborg säger Centerpartisten Magnus Svensson att det varit bra samtal.
– Det har varit ett bra samtal mellan oss som vill bygga en hall och de som inte vill. Men det resulterade i att vi utvecklar Hällåsens idrottsarena med en hall.

Bakom uppgörelsen står i första hand mellan socialdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna, skriver P4 Gävleborg. Förslaget från kommunstyrelsen är att bygga en ny hall, vid sidan av den befintliga arenan för drygt 50 MSEK. Arenan ska ägas av kommunen i ett samarbetet med Hällåsen Arena AB.

Nu  återstår kommunalfullmäktige klubbar igenom styrelsen förslag.

– Man kan aldrig vara säker innan klubban fallit. Men med röstsiffrorna 11-3 till de som vill bygga och en enig kultur- och samhällsservicenämnd, så känns det hoppfullt, säger Magnus Svensson.

– Jag tror att det är rätt så säkert, säger Maria Lind (S), förste vice ordförande i kommunstyrelsen, till P4 Gävleborg.

 

Läs också