Arena: Planer på bandyhall i Skövde!

Man planerar ingen ABB Arena eller någon dyr arena som finns i Lidköping och Vänersborg. Men väl en bandyhall. Foto: Bandyworld (C)


25% på allt från Espirit – DAM
Stor Esprit-kampanj! Man

Division 1-seriererna har premiär i helgen. Många av bandybanor har stora bekymmer att få till is höstens mildväder och flera matcher är inställda premiärhelgen. Skövde Bandy är ett av lagen i division ett. Nu vill klubben bygga en kombinerad bandyhall och aktivitetsland där isbanan idag finns. Och man tänker bygga anläggningen själva, skriver Skövde Nyheter i dag.
– Satsningen ska bära sig själv, vi vill inte tigga pengar av kommunen, säger Arne Lorentzon i Skövde Bandy till tidningen.

– Planen är att det blir en hall för ungefär 20 miljoner, och inte 2-300 miljoner som i Lidköping och Vänersborg, säger Lorentzon.
Från 1 oktober till 15 mars räknar man med att ha is. Dessutom finns planerar på en pulkbacke med tak. Snön som kommer från isproduktionen ska användas. Dessutom vill man ha hissbara väggar så att man kan skapa en utomhusarena under tak sommartid. Bandyisen kan även delas med hockey och konståkning. Det är en satsning som vänder sig till barnfamiljer och här ska man även kunna få barnpassning medan man tränar. Dessutom skapar man en mässyta i närheten av konferensanläggningen Billingehus på 7 000 kvm.

En sak är klar, man vill stå på egna ben och få pengarna från kommunen, även om kommunen äger marken där isbanan finns, skriver Skövde Nyheter.

– Vi räknar med att lösa ungefär halva finansieringen själva, genom att sälja andelar i aktiebolaget till företag och privatpersoner. Vi kommer söka pengar ur fonder, bland annat Allmänna arvsfonden och hoppas få ett ROA-lån av kommunen. Vi lånar alltså pengar av kommunen, vi får dem inte.

Kommunen har redan gjutit betongplattan, och kylaggregaten finns redan. Man behöver bara resa väggar och tak, säger han vidare till SN. Om allting går som planerat hoppas man att byggstart ska ske våren 2017, och att hallen ska stå klar under sommaren.

Läs också