Elitserien: Bollnäs vann i regnet!

Ruskväder var väntat inför kvällens match och Kalix önskade flytta sin hemmamatch mot Bollnäs i kväll. Bollnäs nappade inte på idén. Per Hellmyrs gjorde årets snabbaste mål i en elitseriematch så här långt. Efter 14 sekunder hade Per gjort mål och Anders Spinnars ökade på gästernas ledning fem minuter senare. Liknande scenario hade Kalix mot Västerås SK som fick 0-3-ledning tidigt i matchen. Kalix orkade inte hämta in underläget. 2-3 blev till slut 2-5. Anders Spinnars och Per Hellmyrs tvåmålsskyttar.

Björn Hellman olycklig målvakt i Kalix ber publiken om ursäkt via twitter: – Förlåt alla som var och kolla på matchen! Mitt och helt hållet mitt fel! Tack för mig!

Björn kommenterar vidare:

– Jag ber om ursäkt till alla i laget och alla som var och såg matchen och dessutom betala för att se skiten jag tar på mig denna match helt och hållet inget snack ! Jag gjorde min sämsta match i kariären ! Vart helt ställd på nr4 (Per Hellmyrs)  inlägg och efter kom jag fel i varje situation! Nä det är för dåligt får inte hända på den här nivån jag kräver mer av mig själv än det här! Kommer be alla i laget om ursäkt nästa träning, var för sur och besviken efter matchen… Mitt fel alla fem målen!

Villa Altonen var nöjd efter matchen som han säger så här om:
– Väderleken var som vi var förberedd. Regn och blåst. Var mest långbollar fram och tillbaka. Gick inte spela längst isen. Vi fick bra start och #4 gjorde mål redan efter 8sekunder! Vår försvarslinje spelade kanon match. Kalix hade svårt att skapa någonting med sina lyft. Vi kriga riktig bra idag och då bollen studsade också vår väg idag. Härliga 2poäng och lättare bussresa hem.

Matchfakta
Kalix – Bollnäs GIF
Mål, Klx: Anton Khrapenkov, Simon Viklund.
GIF: Anders Spinnars 2, Samuli Helavuori, Per Hellmyrs, Daniel Berlin
Hörnor: 6-3 Hörnmål: 0-0
Straffar: 0-0
Utv: GIF 5 min
Publik: 244 – Regnigt och blåsigt. Säsongens sämsta publiksiffra.

Läs också