Elitserien: Toppmöte mellan Västerås och Bollnäs


Västerås SK och Bollnäs möts i kväll en kvartsfinalrepris från i fjol och enligt förhandstipsen även finallag i mars. Två lag med uppåtgående trend. Viktiga matcher mellan slutspelslag i kväll. Vetlanda har utomhuspremiär för i år i bortamötet mot Hammarby och IFK Kungälv har hemmapremiär när Sandvikens AIK kommer på besök. Edsbyn ska bemästra regn och ett poänghungrigt Kalix medan Vänersborg ska försöka ta nya poäng mot Sirius. Villa Lidköping ska ge sin trogna publik underhållning och ge tillbaka för förlusten mot Edsbyn förra veckan när Tillberga kommer på besök.

VillaSMTillberga LVilla Lidköping och Tillberga börjar redan kl 18.00 allt för att låta sin trogna publik hinna hem och även kunna se Malmö FF och mötet mot Paris och Zlatan i fotboll. Närmare 3 000 har köpt biljetter till kvällens match.
Villa kommer revanschsugna efter förra veckans förlust i hemmamatchen mot Edsbyn. Något fel på självförtroendet och spelet lär det inte vara efter segern mot Sandvikens AIK i helgen.

Johan Sixtensson inför kvällens match:
– Samma gäng som besegra Saik lirar ikväll, så inga nyheter! – Vi skall in och jobba lika hårt som vi gjort hela tiden såhär långt och har inga planer på att tappa poäng, dock finns det ingen som helst tanke på underskattning av Tillis!

Kalix LEdsbyn smKalix är inne i en tung period. Poängskörden har varit obefintlig sedan de inledande två matcherna. Regn på hemmamatcherna och riktigt tunga matchstarter i sina senaste hemmamatcher mot Västerås och Bollnäs.  Edsbyn kommer till Kalix med gott självförtroende. Seger i senaste bortamatchen mot Villa Lidköping och dessutom stark vändning mot IFK Kungälv senast.

Några nyheter i Kalixlaget i kväll?
– Nej inga nyheter direkt, vi måste fokusera på vårat spel och höja oss i prestationerna för att vi ska ta poäng. Hoppas vädret är med oss ikväll också och det inte regnar, svarar Christoffer Norin på frågan om det är några nyheter i laget och hans tankar inför kvällens match.
Detsamma från Magnus Kuben Olsson och Edsbyn:
– Inga nyheter och som alltid två viktiga poäng att kriga om i ett regnigt Kalix.

Hammarby smVetlanda LHammarby kämpar om att betrygga sin plats över slutspelstrecket. Laget har en tuff vecka framför sig med seriefyran Vetlanda i kväll och tvåan Villa Lidköping på fredag. Hammarby har fått tillbaka sin skadade Robert Rimgård. Kalle Rutqvist är skadad.

Patrik Johansson i Vetlandas tankar inför kvällen:
– Vår första match utomhus för säsongen och det väntas regn så det blir en stor omställning för oss. Men vi kommer med gott självförtroende och siktar på att ta första bortasegern.

Väderprognoserna visar tyvärr på regn till i kväll.

KungälvSMSAIK S litenIFK Kungälv har hemmapremiär på sin riktiga hemma arena i kväll. Skarpe Nord lär bjuda på lätt regn när Sandvikens AIK kommer på besök.
Som vanligt låter Anders Jakobsson målvakterna växla så Abbe Bodin står i kväll. Saik ligger femma inför kvällens match. Funderar ni något på tabelläget?
– Inga funderingar på tabellen, lite tidigt för det, tycker Anders Jakobsson.
Mathias Johansson några ändringar i laget till i kväll och hur går dina funderingar i kvällens möte mot Saik?
– Inga news va jag vet. Det blir oerhört tufft såklart! Men vi ska göra vad vi kan för att det ska bli en lång hemresa för dom!

Västerås SKBollnäs miniVästerås SK och Bollnäs möts och är kvällens toppmatch.
Tabellettan mot Bollnäs som definitivt haft en uppåtgående trend. Bollnäs ligger nu sjunde plats. Något annat kan man inte heller säga om Västerås SK. De båda lagen har varsin viktig kugge borta från spel i kvällens match:
Vad har Ted Bergström att rapportera om laget till kväll?
– Bara att Simon Jansson vilar på grund av sjukdom. Rintala spelar istället.
Funderingar kring match i kväll?
– Tror det kommer bli en riktigt tuff match mellan två lag som är oerhört angelägna om att få med sig båda poängen. Så det blir nog en tät och hård match. Räknar väl med att Bollnäs kommer försöka hålla i bollen så mycket som möjligt, söka hörnor och sen backa hem. Så utifrån det så får vi försöka spela vårt spel och göra det så bra vi bara kan.
I Bollnäs saknas Anders Spinnars som vi rapporterade om i går. Anders klev av fredagens matchen mot Sirius med ljumskproblem och spelar inte i kväll.

Sirius smVänersborg LStudenternas bjuder tyvärr på regn. IFK Vänersborg jagar poäng för slutspelsplats och framförallt vill man inte bli indraget i någon kamp om att undvika kvalplats. Ska Sirius bjuda in Vänersborg till det strecket och slå IFK Vänersborg i kväll?
Sirius får klara sig utan Victor Lundberg i kväll, så här går Joel Wigrens tankar inför kvällens möte mot IFK Vänersborg:
– Precis, Lundberg skadad så (Johan) Hydling blir libero. Ser ut att bli regn hela matchen så det lag som lyckas följa sin gameplan bäst och vill mest idag kommer vinna.
Välnersborgs Jocke Hedqvist räknar inte med något skönspel i kvällen på Studenternas:
– Blåställ på ikväll som gäller.. Inget skönspel utan den som vill kriga mest vinner. Vi ska göra allt för två poäng

Elitserien S V O F G-I + / – P
Västerås SK 8 6 0 2 41-23 18 12
Villa Lidköping BK 7 5 1 1 33-17 16 11
Edsbyns IF 7 5 0 2 37-27 10 10
Vetlanda BK 7 5 0 2 31-34 -3 10
Sandvikens AIK 7 4 1 2 51-31 20 9
Broberg/ Söderhamn 8 4 1 3 27-26 1 9
Bollnäs GIF 7 4 0 3 32-21 11 8
Hammarby IF 7 3 2 2 30-24 6 8
IFK Kungälv 7 3 1 3 30-26 4 7
IFK Vänersborg 7 3 1 3 27-27 0 7
Kalix Bandy 8 2 1 5 21-34 -13 5
Tillberga 8 2 0 6 31-52 -21 4
IK Sirius 7 1 0 6 17-36 -19 2
Gripen Trollhättan BK 7 0 0 7 17-47 -30 0

Läs också