Elitserien: Villaseger mot Tillberga


Villa Lidköping hade inga problem att besegra Tillberga. Matchen slutade 9-3 inför drygt 2 500 åskådare. Kalix som släppt slutspelstankarna överraskade med att besegra Edsbyn. Västerås vann kvällens toppmöte mot Bollnäs med mål i matchens sista skott. Hammarby vann en jämn tillställning mot Vetlanda. Vänersborg och Sandviken vann sina respektive bortamatcher.


VillaSMTillberga LVilla Lidköping gjorde en stabil match i kväll och hade inga problem att besegra Tillberga. Daniel Andersson och David Karlsson tremålsskyttar. Johan Esplund låg bakom det mesta i Villa. Framåt var Villa bra, men försarsmässigt var det inte det bästa Villa presterat.

Johan Sixtensson, tränare,  fick se sitt Villa göra riktigt snygga mål:
– Vi är inte riktigt på tå ikväll och tar inte riktigt jobbet i vår defensiv, så första 25 var lite tjorviga! Men vi vinner med 9-3 och är fortsatt stabila. En hel del snygga baljor vilket alltid är kul!
Tillberga gjorde mycket bra, men passningsspelet fungerade inte alltid, men med tanke på att Rinat Shamsutov saknades i laget i kväll så gör man ändå en hygglig match och publiken uppskattar säkerligen att man hoppar ut bussen och spelar bandy.

 

Kalix LEdsbyn smKalix ledde över Edsbyn med 3-0 i halvtid och 16-årige löftet Viktor Mardakin ökade på till 4-0. Skulle Edsbyn orka hämta in underläget som man gjorde mot IFK Kungälv sist? Nej, det blev tre mål och Kalix vann en mycket efterlängtad seger och den kom mot serietrean Edsbyn!

Christoffer Norin en av fyra målsskyttar i Kalix denna afton var nöjd:
– Otroligt skön seger! Vi gjorde en riktig kämpa insats idag. Det var ett tag sen första målet i premiären senast, men viktigast var att vi vann. Det slutade regna i mitten av första halvlek så det var bra is tycker jag.

Poängen betyder att Kalix fortfarande har häng på slutspelsplats, men fokus är att undvika kvalplats. Nästa match blir en viktig fyrapoängsmatch i den målsättningen. Då är det Tillberga som står för motståndet.
 

 

Hammarby smVetlanda LHammarby besegrade Vetlanda med 6-4 efter 2-2 i halvtid.  – Det var ospelbart idag och vi var hetare i början av andra! Vi vinner rättvist och känns snäppet vassare i slutändan, kommenterade Robin Sundin segern i kväll.

Hammarby fick en lyckad start på andra halvlek då Kalle Mårtensson gjorde mål efter 17 sekunder och Adam Giljam ökade på bara drygt minuten senare.  Därefter fick Vetlanda jag, men närmare än ett mål kom man inte. Kalle Mårtensson blev tvåmålsskytt för Hammarby i kväll.

– Isen var ospelbart i 80 procent  av matchen. En helt jämn match, det kändes som att det kunde gå hur som helst. Med facit i hand är det deras start i andra som avgör, säger Patrik Johansson, Vetlanda BK, efter matchen.
– Riktigt tung förlust, jag tycker att vi borde haft en poäng med oss.

Viktiga poäng för Hammarby som har bortamatch mot Villa Lidköping på fredag: –  En tuff match mot ett lag som är i bra form. Självklart en tuff o svår match för vår del, kommenterar Robin Sundin inför fredagens toppmöte.95 Erik Pettersson

 

KungälvSMSAIK S litenIFK Kungälv föll i sin hemmapremiär mot Sandvikens AIK. Matchen slutade 7-3 efter 5-1 i halvtid. Matchen var ju i princip avgjord och andra halvlek slutade 2-2…

Tre tvåmålsskyttar i Saik i kväll. Christoffer Edlund, Erik Pettersson och Linus Forslund. Patrik Nilsson hade ont i halsen och spelade inte i kväll.
– Stabil bra insats där vi gör det vi bestämt oss för, sammanfattade Anders Jakobsson, tränare i Saik. Inga större problem med isen, sista kvarten lite sämre.

Mathias Johansson, lagkapten IFK Kungälv:
– Vi möter ett bättre lag idag! Sen ger vi dom ett par gratislägen och då blir det svårt att ta poäng mot ett så bra lag!

IFK Kungälv har en viktig match på fredag då man tar emot Vetlanda BK i en riktigt fyrapoängsmatch kring slutspelsstrecket.

 

Västerås SKBollnäs miniVästerås SK och Bollnäs möts och är kvällens toppmatch och Bollnäs ledde i halvtid med 1-2. Ted BergströmVästerås lyckades att vända till 3-2 seger med mål i matchens sista skott signerat Ted Bergström.

– Ja det var fantastiskt skönt. Ja det var ett tät och ganska tuff match ändå. Men vi ville verkligen vinna mer än Bollnäs när det skulle avgöras, kommenterade Ted Bergström. Såg ut som att dom mest var intresserade av att hålla i bollen och låta tiden gå…

– Bra bandymatch, konstaterade Bollnäs Ville Altonen. Vi var lite tyngre i första och inledde andra också bra. Borde gjort några mål till när vi hade bra perioder under både första och andra men men… Tung sista hörna. Hade varit mer rättvist med delat pott idag men så är det ibland.

I den jämna serien behåller Västerås SK serieledningen med en match mer spelad. Bollnäs ramlar nedanför slutspelsstrecket.


Sirius smVänersborg LStällningen mellan Sirius och Vänersborg var 1-1 i halvtid, men in andra fick Vänersborg bättre utdelning och matchen slutade 2-6.
– Ja, precis. För dåligt av oss, tyckte Joel Wigren i Sirius om matchen. Det regnade hela matchen och vi spelade ett lyftspel och Vänersborg spelade efter isen så vi blev väldigt uppdelade i laget och dom fick bra lägen mot vårt försvar.

– Det var en tuff match med dåliga förhållande! Men så himla starkt av oss och driva på i början på andra och gå ifrån. Efter det kändes det lugnt. Vi är väldigt nöjda med två poäng, konstaterade Jocke Hedqvist som tillsammans med  Christoffer Fagerström blev tvåmålsskyttar i kväll.

Sirius har än tuffare match i helgen mot Sandviken. För Vänersborg står Broberg Söderhamn på programmet – viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats står på spel.

Matchfakta

Villa Lidköping Tillberga 9-3 (5-2)
Mål, VBK: Daniel Andersson 3, David Karlsson 3, Martin Johansson, Jesper Eriksson, Lars Fall.
TB: Ivan Lebedev, Jimmy Jansson, Tobias Eriksson
Hörnor: 8-7 Hörnmål: 1-0
Straff: 1-0 Straffmål: 1-0
Utv: TB 1×10
Publik: 2 578

Kalix – Edsbyn 4-3  (3-0)
Mål, Klx: Pekka Hiltunen, Christoffer Norin, Johan Sundqvist, Viktor Mardakin:
EIF: Mattias Hammarström, Jonas Edling,  Martin Frid
Hörnor: 8-10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0

Hammarby – Vetlanda 6-4 (2-2)
Mål, HIF: Kalle Mårtensson 2, David Pizzoni Elving, Adam Giljam, Misja Pasjkin, Robin Sundin.
VBK: Robin Folkeson, Joakim Andersson, Patrik Johansson, Philip Lennartsson
Hörnor: 6-7 Hörnmål: 1-0
Straffar: 0-0
Utvisningar: HIF 10  min  VBK 10 min

Kungälv – Sandvikens AIK 3-7  (1-5)
SAIK: Linus Forslund 2, Erik Pettersson 2, Dennis Henriksen och Christoffer Edlund 2
Hörnor: 8-6
Straffar: 0-0
Utv: –

Västerås SK – Bollnäs 3-2 (1-2)
Mål, VSK: Anders Bruun, Tobias Holmberg
GIF: Christian Mickelsson, Ville Altonen
Hörnor: 15-5
Straffar: 0-1
Utvisningar VSK 1×5, 1×10  GIF 2×10

 

Sirius – IFK Vänersborg 2-6 (1-1)
Mål, IKS: Markus Kuompoja, Viktor Broberg
IFK: Christoffer Fagerström 2, Henrik Kjelsson, Joakim Hedqvist 2, Johan Koch.
Hörnor: 8-7
Straffar: 0-1
Utvisningar: IKS 4×10  VBG 10

Elitserien S V O F G-I + / – P
Västerås SK 9 7 0 2 44-25 19 14
Villa Lidköping BK 8 6 1 1 42-20 22 13
Sandvikens AIK 8 5 1 2 58-34 24 11
Edsbyns IF 8 5 0 3 40-31 9 10
Hammarby IF 8 4 2 2 36-28 8 10
Vetlanda BK 8 5 0 3 35-40 -5 10
IFK Vänersborg 8 4 1 3 33-29 4 9
Broberg/ Söderhamn 8 4 1 3 27-26 1 9
Bollnäs GIF 8 4 0 4 34-24 10 8
IFK Kungälv 8 3 1 4 33-33 0 7
Kalix Bandy 9 3 1 5 25-37 -12 7
TB Västerås 9 2 0 7 34-61 -27 4
IK Sirius 8 1 0 7 19-42 -23 2
Gripen Trollhättan BK 7 0 0 7 17-47 -30 0

 

Läs också