Allsvenskan: Isen smälter bort!

Arkivbild

Frillesås LTranås Bois LHelenelundGustavsberg SAllsvenska Frillesås har fortsatta isproblem i det blåsiga och milda decembervädret. Lördagens match mot Tranås BoIS flyttades till Trollhättan och nu rapporteras det även från Tranås att man har problem med isen på Bredstorp IP. Måndagskvällen är träningen inställd skriver föreningen på sin hemsida isen smälter bort på delar av planen. Isproblem även för Helenlunds IK på Sollentunavallen och för Gustavsbergs IF på Ekvallen. På Ekvallen kunde ingen verksamhet bedrivas redan under söndagen. 

 – Vi får inte träna i kväll, säger Tranås-tränaren Staffan Johansson till Tranås-Posten. De som har sett hur det har sett ut i slutet av förra veckan och helgen har sett att det har varit upp emot tolv plusgrader och någonstans upp emot tjugo sekundmeter, säger Staffan Johansson.

Allsvenska matcher hotade

Tranås BoIS har hemmamatch redan på torsdag mot Surte BK och med dagens isförhållanden är det inte spelbart på Bredstorp. Helenlund har nästa hemmamatch på lördag mot Gustavsberg. Frillesås har inte nästa hemmamatch förrän 30 december mot Surte BK och Gustavsberg den 13 december mot Ljusdal. Väderutsikterna ser dock bättre ut. Något svalare och dessutom avtagande vind säger väderprognoserna. I natt kan det till och med bli någon minusgrad i Tranås och Gustavsberg, men det är fortsatt relativt milt. Vinterkylan väntas däremot göra sitt intåg i början av nästa vecka i Svealand och Götaland.

Läs också