Elitserien: Viktiga poäng på spel mellan Vänersborg och Bollnäs i kväll

Gripen Trollhättan tar emot Sirius - I fjol möttes de i kvalet och då blev det seger för Gripen i Slättbergshallen.

Kampen om slutspelsplats fortsätter i kväll intressant match mellan IFK Vänersborg och Bollnäs. Hammarby tar emot IFK Kungälv och så är det västsvenskt derby mellan Villa Lidköping och Gripen Trollhättan där villamålvakten Jon Karlsson är återställd efter sin handskada och vaktar hemmaburen.

VillaSMGripen LSka Gripen Trollhättan överraska i kvällens västgötaderby i bortamötet mot Villa Lidköping? Sju av spelarna i truppen har spelat för Villa eller kommer från Lidköping så det kommer nog vara lite extra taggade Gripenspelare i kväll. Gripen har dessutom i de fyra senaste matcherna fått med sig poäng mot Bollnäs och förlorat med uddamålet mot Vetlanda och Broberg. 3-6 förlusten borta mot Hammarby är inte siffermässigt inte ”värre” än Villa hemmaförlust mot Hammarby med 2-5. Mycket talar för Villa Lidköping men det är kanske just det som gör att det faktiskt talar för att Gripen kan skrälla i kväll?

Gripentränaren Magnus Nordin har fått fin förstärkning från IFK Kungälv i form av Anssi Hänninen. Finns han med redan i kväll? – Samma lag som sist. Vi väntar med Anssi, även om han imponerade på träningen igår.
Tankarna inför i kväll?
– Allt att vinna och inget att förlora passar bra in ikväll.

Johan Sixtensson i Villa gör en förändring i laget och säger så här inför kvällens match: – Spelsugna efter en veckas matchledigt! Gäller att vara fokuserade och jobba med vår prestation. Gripen har definitivt kvalitéer och vuxit i elitserie kostymen så det gäller att vara på G från start.
Jon Karlsson står i övrigt är det samma gäng som mot Vetlanda.

Vänersborg LBollnäs miniIFK Vänersborg åkte på en rejäl propp senast mot Västerås SK som hade bra flyt i målskyttet. De tre matcherna dessförinnan såg det ut som Vänersborg hade hittat tillbaka vägvinnande spel efter storsegrar mot Broberg och Sirius samt seger över Kalix. Bollnäs kommer på besök och det är två lag som ligger strax ovanför slutspelsstrecket och de är i ett läge där varje poäng känns som en lättnad för supportrarna.
IFK Vänersborgs Jocke Hedqvist:
– Det är kul att det är match igen.. Vi har full trupp och ser fram emot en tuff drabbning ikväll.

Hammarby smKungälvSMHammarby tycks ha rett ut den värsta stormen vad gäller skador och isproblem. Matchen i kväll startar för övrigt kl 20.00. Trots bekymren så är man nu uppe i fem förlustfria matcher på raken varav de fyra senaste har man lämnat planen som segrare och siktar säkerligen att ge sig in kampen om de två bästa lagen i elitserien. Kungälv har under de fem senaste matcherna tre segrar och har enligt mångas förhandstips överraskat positivt. Efter en trög försäsong har Ari Holopainen fått ihop laget och en poäng i kväll skulle vara bonus i den jämna kampen bland slutspelsaspiranterna.

– Kungälv har tagit en hel del imponerande poäng i årets elitserie så de blir helt klart en tuff match, kommenterar Robin Sundin i Hammarby inför matchen.
Några ändringar i truppen alla hela och friska igen?
– Den enda som inte är tillgänglig är Rutqvist, men som inom kort är återställd. Så Jonas Enander och Per Einarsson vilar idag.

Matias Johansson, lagkapten i IFK Kungälv om laget och tankarna inför uppgiften på Zinkensdamm:
– Inga ändringar från senast. Det e tuffast möjliga, tror vi har ett kryss som bäst på zinken. Så det vill till att vi presterar på topp om vi ska ha en chans till poäng!

Läs också