Danmark: Rörliga bilder med bandy i Köpenhamn… och når man Bandy-VM 2016?

Det är norska bandyförbundet som uppmärksammar de rörliga bilderna på bandy från Danmark och Köpenhamn. Matchen spelas mellan ett danskt och svenskt lag på Pebling den konstgjorda sjön mitt i Köpenhamn. Sjön är en del av Köpenhamns befästning och fungerade även som en vattenreservoar. Det jobbas på att få Danmark till bandy-VM. Om det blir redan 2016 återstår att se, arbetet pågår.

”Dansk Bandy Union” stiftades 1909 efter att svenska och danska lag spelad mot varandra från 1901. I Finland finns organiserade kamper redan 1908, men sporten blev organiserad under Bollförbundet och Finska Bandyförbundet blev först etablerat i 1972. På norskabandförbundets hemsida har man även fått en länk till fler rörliga bilder från matchen som finns på Filmcentralen i Danmark.

Danmark till VM 2016?

Ole Gyldenlöve håller i det nya danska projektet att försöka få till ett danskt landslag i bandy-VM. I höstas hade var man inte klara med att komma till spel till årets bandy-VM.

En ny ”dansksvensk” gav en efterlysning i Bandymagasinet tidigare i höst.

– Vi är sju totalt nu, berättade Ole Gyldenlöve till Bandyworld tidigare i höstas.
– Så spel i Ryssland detta VM kan bli tufft. Men vi ska sätta oss ned och göra detta ordentligt framöver.

De sju är utöver den nya dansksvenska spelaren Simon Meyer så är Ole Gyldenlöve själv och hans bröder Cristian och Anders. Därutöver är det två bröder i Motala. Jerker och Jesper Christensen samt Lasse Killingmo som finns i Norge.

Svenska bandyförbundet hjälper till med klubbor och planhyra medan Mattias Lindh i Otterbäcken bidragit med tröjor.

Är du intresserad eller kan tipsa om någon som kan och vill vara med och bidra till spel i det danska landslaget? Kontakta då ole@gyldenlove.com

Här är ett längre inslag med historiska bilder på dansk bandy! http://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film/klip/kunstskoejteloeb-og-bandy-paa-peblinge-soe

Posted by Bandyworld on den 22 december 2015

Läs också