Spelarnytt: Flera spelarnyheter i Allsvenskan

En månad kvar till övergångsmöjligheterna mellan lagen stängs och det börjar röra på sig. Nässjö och Frillesås har försett sig med var sin spelare.
Magnus Karlsson återvänder till Nässjö och IFK Vänersborgs Joakim Johansson kommer spela för Frillesås.

45 Mattias Sand Ljusdal 2

Mattias Sand
Försvarsspelare
Ålder: 30 år
Moderklubb: Ljusdal
Längd och vikt: 188 cm 88 kg
Yrke: Lärare
Tidigare klubbar: Ljusdal, Selånger (2 säsonger)

Ljusdal LMattias Sand gör comeback i Ljusdal. Efter degraderingen till Allsvenskan lad Mattias Sand skridskorna på hyllan, men nu har suget kommit tillbaka och Mattias bekräftar till Bandyworld. Säsongen ut i all fall, uppger han. Han tror dock att det tar ett par veckor innan han når matchform och räknar med att få jobba på och gnugga ett tag på träningarna..

Nässjö LMagnus Karlsson, 35 år, återvänder till Nässjö från Surte BK. Magnus som i år blivit pappa och valt att så här långt inte spela några bandymatcher den här säsongen, återger Nässjö på sin hemsida.
– Vi värvar honom som back up om vi får skador eller sjukdomar i truppen. Det känns riktigt skönt att ha en sådan bra spelare att tillgå. Jag vet att Magnus är bra tränad och har fysik som jag inte behöver vara orolig för, säger tränaren Patrik Putte Johansson.

Surte BK 40Surte lånade Adam Rudell och Aleksi Seppänen till förra helgens match mot Örebro SK. Nu är dock spelarna åter skrivna för spel med IFK Kungälv respektive Gripen Trollhättan.

Frillesås LTidigare i veckan blev det klart att IFK Vänersborg lånar ut försvararen Joakim Johansson, 20 år, till Frillesås. Fram till och med den 15 januari kan Vänersborg ”hämta” hem Joakim annars blir han kvar säsongen ut, uppger Frillesås på sin hemsida.
Den starka konkurrensen hos de blåvita, och en skada under försäsongen, har gjort att speltiden har begränsats under nuvarande säsong, skriver man vidare. Joakim tillhör den P21-landslagstrupp som samlads i slutet av november. Frillesås uppger att Joakim har ca 30 A-matcher med IFK både under 2013/14 och 2014/15 och även spel med P19-landslaget 2013/14.

Läs också