Arena: Inomhus-VM i Finland 2018?

Bandyhallprojektet i Helsingfors har länge legat lågt men i veckan blev det klart att bandyns dröm rycker allt närmare. En hall i Finland. I Sverige finns tolv hallar

Hallfrågan är förstås inget nytt i Finland. Behovet finns, vilket inte minst framgick när landslagsturneringen tidigare under säsongen blev rejät drabbat med uppskjutna, inställda och flyttade matcher.
Planerna på bandyhall är ganska långt framme i Helsingfors, HIFK:s bandysektions Pasi Virtanen trot att att projektet äntligen skjuts i gång.

Helsinfors IFK, Vespa och Botnia är drivande tillsammans med finska bandyförbundet. De sportsliga förutsättningarna på alla nivåer skulle förbättrats. Färre inställda matcher, bättre möjligheter för landslagen, träningsmöjligheter och så skulle även ungdomarna kunna ha sommarläger i Finland. Det skulle innebära kostnadsbesparingar och förstås även vara positivt för den finska bandyn som helhet.

VM i Finland 2018?

Finland har inte arrangerat VM sedan 2001. Då tillsammans med Sverige. Före det måste man gå tillbaka till 1991 för ett VM-värdskap. På 2000-talet har VM annars ordnats i antingen Sverige eller Ryssland. Kazakstan arrangerade VM 2012.

– Att kunna ordna internationella evenemang skulle vara en stor grej för sporten. Senast ordnade vi en turnering i Borgå men det varma vädret ställde till det ordentligt, säger Liikanen till Hufvudstadsbladet.För tillfället behandlas hallprojektet hos Helsingfors stads idrottsverk. Kostnaderna för bygget rör sig mellan 8-10 miljoner euro.

Läs också