Elitserien: Nya tränare klara till Hammarby

Hammarby har nya tränare. Så här skriver Hammarby på sin hemsida:

Stefan Xet Erixon och Anders Östling är Hammarby Bandys nya tränarpar. Joakim Byström fortsätter som assisterande tränare.

– Vi tycker att det här är en mycket spännande lösning, säger Jens Göthberg, ordförande Hammarby Bandy AB. Vårt elitlag kommer att ledas av två bandyprofiler med lång erfarenhet som spelare på högsta nivå. De kommer att bidra med stort bandykunnande och ny energi till spelartruppen.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till Hammarby och till grabbarna i omklädningsrummet. Att tillsammans med Anders, övriga ledare och spelare få möjligheten att hitta kraften i gruppen igen. Det finns en otrolig kompetens i laget som jag hoppas att vi kan toppa nu när vi går in i slutskedet av säsongen, säger Stefan Xet Erixon.

– Det känns spännande att vara tillbaka i bandyn igen och jag ser verkligen fram emot matcherna på Zinkensdamm. Årets Hammarbytrupp har alla förutsättningar, det är en stark trupp med duktiga spelare. Att få möjlighet att vara med på den här resan ska bli en mycket rolig utmaning, säger Anders Östling.

Stefan Xet Erixon kom till Hammarby Bandy 2002 som spelare och har 13 säsonger och 2 SM-guld i den grönvita tröjan. Stefan har som lagkapten haft en ledande roll i Hammarby Bandy under många år, senast också som sport- och marknadschef. Han har även spelat i ryska Zorkij och IFK Motala. Stefan är 38 år gammal och bor i Stockholm.

Anders Östling avslutade en lång karriär säsongen 2014/15 i Tillberga som spelande tränare. Han har dess förr innan spelat i Västerås SK, Sandvikens AIK, Edsbyns IF samt i ryska Razeta Kazan. Anders är 44 år gammal och är bosatt i Västerås.

Både Stefan och Anders har representerat Sverige i flera VM och har båda flera VM-guld.

Stefan Xet Erixon och Anders Östling gör sin första match som tränare för laget vid hemmamatchen mot Bollnäs den 12 februari. Därefter spelar Hammarby Bandy hemma mot Västerås redan den 16/2.

Läs också