VM: Finland till VM-final

Finland chockade Sverige med två tidiga mål. Sverige arbetade sig successivt in i matchen, men imponerade inte. 1-2 i halvtidsvila för Finland. Finland gjorde en riktigt bra match mot ett uddlöst Sverige.


Överraskning säger många. Det här såg man inte komma säger andra. VM: Finland har haft en inställning i detta VM som man saknat på riktigt länge kul att se. Tidigare i veckan frågade vi Ville att känns som ni har som mål att verkligen försöka i 90 minuter i samtliga matcher genom hela turneringen?

– Vi har bra inställning i gruppen. Det har vi pratat så klart mycket om före och under VM. Det ska vara självklart att när man drar på sig Lejontröjan, är det 100 procent hela 90 minuter oavsett resultat! Det är tröjan man ska bära med stolthet!

 

Sverige var uddlöst. Dålig fart på skridskoåkningen och dåligt passningsspel. Få spelare visade intentioner att vilja något. Erik Säfström som varit osynlig i turneringen höjde sig i andra men var tämligen ensam. Hans Andersson var också synlig. Framåt var det bara Christoffer Edlund som visade hunger på att göra mål.

Det svenska mittfältet var bortblåst både offensivt och defensivt.

Finland spelade bra och smart. Bra defensiv och avvägda anfall… Långa utkast och enkla anfall med få spelare. I de tidigare matcherna har Kazakstan och Ryssland inte tillåtet Finland att få äga bollen. Nej, det svenska tempot var uselt. Laget tycks ha trott att finalplatsen redan var inristad och klar.
– Frågan är ens om detta svenska laget ens tycker en bronsmedalj ens är värt att spela… För inställningen och glöden idag den fanns inte.

Matchfakta
Sverige – Finland 2-3 (1-2)
Mål, Sverige: Johan Löfstedt, Christoffer Edlund
Finland: Tuomas Määtä, Sami Laakonen, Pekka Hiltunen
Hörnor: 7-12 (4-8) Hörnmål: 0-1
Utvisningar: Sverige 1×5 2×10 Finland 5×10

Matchen >>

Läs också