Elitserien: Kalix hämtade in 0-3 sista tjugo

Vänersborg var på god väg att ordna en tvåpoängare hem Västsverige, men fick nöja sig med en pinne när Kalix hämtade in underläge med 0-3 till 3-3 under matchens sista 20 minuter. VM-siljvermadaljören Pekka Hiltunen svarade för kvitteringen i den 93:e matchminuten

Tung start för Kalix 0-2 redan efter elvaminuter för IFK Vänersborg och 0-3 i halvtid och ställningen stod sig till tjugo minuter återstod. En ledning som Vänersborg verkade ha kontroll på:
– Ja vi hade fullständig kontroll! Dom skapade inget i första och jag tycker att vi ska stänga denna match. Bara bryta ihop o komma igen…

Jonas ”Skorven” Persson debuterade som målvakt för IFK Vänersborg och höll nollan till matchens 74:e matchminut.

Men Kalix gjorde en fin spurt som räckte till en poäng:
– Ja vi gör tre misstag dom får två frilägen och en straff, så olycklig start, kommenterade Kalixmålvakten Björn Hellman. Men vi håller våran plan i andra halvlek och bara kastar långt! Dålig is dåligt väder men vi krigar och skjuter från alla håll och kanter och tillslut får vi utdelning! 3-3 riktigt bra med poäng. Bara fortsätta på samma spår nu.

Ilari MoisalaDet fanns tre silvermedaljörer på plan Pekka Hiltunen i Kalix som svarade för 3-3-målet samt Mikko Lukkarila, målskytt idag, och så Ilari Moisala.

Stort grattis till silvret Ilari Moisala – Hur känns silvret så här i efterhand?

– Tack så mycket! Det känns jättebra att ta silver efter fem år utan medalj. Semifinalen var jättebra och det var en väldigt skön seger. Sen är finalen svår men vi kämpade bra och alla är nöjda med silvret, måste lyfta på hatten för ryssarna som är riktigt bra.

Dags för slutspurten inför Elitserien – Hur mås det i kroppen och huvudet så här direkt efter VM?

– Självklart är man liten sliten efter ett VM , men nu när vi har spelat en match så är man igång igen och det känns bra. Nu ska vi kämpa de sista matcherna i serien och få bra resultat o en bra känsla inför fortsättningen. Hela laget har en positiv känsla och alla är sugna på att spela matcher efter uppehållet.

Matchfakta
Kalix – IFK Vänersborg 3-3 (0-3)
Pekka Hiltunen, Simon Viklund, Johan Sundqvist.
Joakim Hedqvist 2, Mikko Lukkarila
Hörnor: 6-4 Hörnmål:
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Utvisningar: Kalix 2×10 Vänersborg 1×10

Läs också