SM-Slutspelet – Valet och kommentarerna

Västerås SKVänersborg LSeriesegrare blev Västerås SK och valde att få Sandvikens AIK i sin grupp och valet föll på IFK Vänersborg i kvartsfinalen.
Västerås fick som seriesegrare som man ville.  Hur går funderingarna kring valet av Vänersborg i kvarten och så segraren mellan Sandviken och Hammarby i en eventuell semifinal?

– Ja det är ju alltid svårt med motiveringarna, men vi måste ju välja något lag som sagt, kommenterar Ted Bergström.  De lag vi valt är väl lag som vi tror vi har bra chanser att slå ut över fem matcher. Men kommer ju definitivt bli riktigt tuffa matcher. Extra kul med bandy den här årstiden.

– Västerås valde ju oss för vi var sämst så det borde väl bli 3-0 i matcher till VSK, tippar Joakim Hedqvist.

Känns som ni har gjort bra kvartsfinaler de sista tre åren och överraskat positivt?
– Ja det stämmer att vi gjort bra kvartsfinaler dom sista åren. Får se vad vi mäktar med mot VSK i år.. Dom är ju jättefavoriter.

IMG_0985VillaSMVetlanda 4o p Villa Lidköping slutade på andra plats i elitserien och valde Vetlanda.

– Det har varit två tighta matcher tidigare denna säsongen och räknar man med Svenska Cupen så har vi varsin vinst och en oavgjord så det kommer nog bli häftiga och jämna matcher, kommenterar Vetlandaspelaren Patrik Johansson. Vi är inte nöjda med att nå kvartsfinal och kommer satsa fullt ut så får vi se hur långt det räcker.

Villatränaren Johan Sixtensson kommenterade valet:
– Är ju ingen mening och hymla, vi tror vi har bäst chans att slå Vetlanda i bästa av fem matcher, annars hade vi valt något annat lag! Får spela i hall och inte så långt att åka, kändes bra att välja dem!

Bollnäs valde Edsbyn.

SAIK S litenHammarby smSandvikens AIK fick således Hammarby som kvartalsmotståndare.
– Det var väntat och kan bli en bra matchserie, menar Anders Jakobsson.
– Alltid kul att spela på Zinken med bra publik och bra stämning.

– Vi får möta Saik och precis som alla lag i kvartsfinalerna är det ett riktigt bra lag, kommenterar Hammarbys nya tränare Stefan Erixon.
–  Det blir tufft och roligt! Vi gjorde en bra match ikväll, många saker att ta med framåt, vilket givetvis känns bra inför första kvarten på lördag.

 

Läs också