Elitserien: Hedqvist förlänger med Vänersborg

Vänersborg LIFK Vänersborg och Joakim Hedqvist är överens om att han spelar vidare i IFK Vänersborg ytterligare två säsonger.

Söderhamnssonen med Broberg som moderklubb kom till IFK Vänersborg från Broberg säsongen 2011/2012. Joachim har även spelat för Edsbyn och även för ryska Zorkij. Denna säsongen har 44 mål och sex målgörande passningar kommit från hans klubba.

– Det är självklart glädjande att redan nu kunnat göra klart med ”Jocke” Hedqvist. Jocke är inte bara en notorisk målskytt utan också en viktig spelare i IFK med sin rutin, säger Tommy Hjert till Vänersborgs hemsida.

– Jocke har bevisat att han håller på högsta nivå. Han har presterat riktigt bra under säsongen och han kommer att leverera även kommande säsonger, säger tränare Stefan Karlsson.

– Det var ett naturligt beslut att förlänga med IFK. Jag trivs väldigt bra i föreningen och staden. Vänersborg känns mer och mer som hemma. Mitt beslut att jag vill spela vidare har växt fram under säsongen och jag känner att jag fortfarande kan prestera på elitnivå, säger Joakim Hedqvist.

IFK Vänersborg inleder slutspelet i morgon mot Västerås SK i ABB-Arena.

Läs också