SM-Slutspelet: Mikael Olsson tvåmålsskytt mot sitt forna Vänersborg

Västerås tog kommandot i kvartsfinalserien mot Vänersborg. Efter en jämn och välspelade första halvlek som slutade 1-1 var det hemmalaget som avgick med seger.

Västerås SK var storfavoriter inför söndagens kvartsfinalmatch mot IFK Vänersborg. Västerås fick som serieledare välja motståndare först och valet föll på IFK Vänersborg. Vänersborg lyfte sig lagom till slutspelet precis som de senaste tre åren då man nått slutspelet.

Vänersborg tog ledningen, genom Joakim Hedqvist, redan i den tredjematchminuten. Tobias Holmberg kvitterade i första halvlek där Vänersborg fick många bra omställningslägen. Men förutom målet som kom efter perfekt djupledsboll från Felix Persson (?) men som målvakten David Borwall krediterades för i det officiella matchprotokollet.

I andra halvlek växlade svensk mästarna upp ytterligare ett snäpp och 20 minuter in på den andra halvleken var det 5–1 till mästarna. Västerås viktiga 4-1-mål av Rättvikssonen Mikael Olsson som av många bedömdes gjordes med för hög klubba. Mikael Olsson gjorde därefter även 5-1 och blev matchens målskytt. Mikael har ett förflutet i IFK Vänersborg. Efter tre år lämnade klubben för Västerås SK till säsongen 2012/2013.

– Vi säger bara att vi skulle bli mer delaktiga, vilja ha mer boll och köra på helt enkelt. Vi vet att andra halvlek är vår starkaste del av matchen så det visade vi idag.
Om det diskutabla 4-1-målet sa Mikael Olsson till SVT:
– Det kändes nog allt lite lurigt. Det håller jag med om. Det var nog till och med ganska solklart.

Vänersborgs Jocke Hedqvist var relativt nöjd med matchen trots förlust:
– Tycker att vi gör en riktigt bra match.. Framförallt första halvlek. Vi får ladda om till tisdag nu!

Västerås Ted Bergström befarades ha råkat ut för en knäskada i slutet av matchen.
– Känns hyfsat ändå tycker jag. Får kolla lite mer imorgon. Men hoppas definitivt på att kunna köra på tisdag som vanligt igen, kommenterar Ted direkt till Bandyworld.

Vad säger du om matchen?
– Jo men det märktes att det var slutspel. Lite avvaktande i första halvlek men i andra när vi lägger i en högre växel så går vi ju ifrån ganska komfortabelt ändå. Förutom deras hörnor så tkr jag inte dom hotar oss särkilt mycket. Men det är en helt ny match på tisdag som väntar. Så det gäller att göra rätt saker i varje match nu.

Matchfakta
Västerås SK – IFK Vänersborg 5-2 (1-1)
Mål, Västerås: Mikael Olsson 2, Tobias Holmberg, Simon Jansson, Jonas Nilsson.
Vänersborg: Joachim Hedqvist, Christoffer Fagerström.
Utvisningar: Västerås 1×10 Vänersborg 4×10
Hörnor: 13-7 Hörnmål: 0-0
Straffar: 0-0

Läs också