SM-Slutspelet: Edlund spelar i kväll

Foto: Johan Spanås (C) bandyfoto.se

Det är influensatider och efter en lång säsong börjar det dyka upp skador och sjukdomar, men trots det verkar det bli i stort samma spelare som dyker upp i kvällens matcher som sist. Erik Pettersson går ut från Sandviken efter operation men Christoffer Edlund är tillbaka. Gissningsvis spelar Per Hellmyrs i kväll. Edsbyn har både Joel Edling och Välitalo borta.

Hammarby – Sandvikens AIK 0-1 i matcher

Hammarby smSAIK S litenUrladdning att vänta mellan Hammarby och Sandvikens AIK. Positiva besked för SAIK angående Christoffer 21 Christoffer Edlund Sandvikens AIKEdlund efter hans hjärnskakning i förra veckan. Däremot får SAIK vänta med nyopererade Erik Pettersson. – Chrille (Christoffer Edlund) spelar EP (Erik Pettersson) är inte spelklar i övrigt friskt.

Mikko Aarni som är inte aktuell för Sandviken när anfallsduon Christoffer och blindtarmsopererade Erik Pettersson har varit frågetecken.

Robin Sundin, Hammarby, kommenterar:  – Helt ny match och vi kör på som tidigare!

Vetlanda – Villa Lidköping 0-1 i matcher

Vetlanda 4o pVillaSMHemmastarka Vetlanda tar emot Villa Lidköping. Bara tre förluster på hemmaplan i år. Vetlanda har revansch att utkräva av Villa som var laget som knäckte smålänningarnas obrutna segersvit tidigare i vinter.

Johan Sixtensson, tränare  hos västgötarna förväntar sig tuffare match i dag än i lördags:
– Tuff match väntar, det är 1-0 till oss på pappret men det betyder inget i afton! Vi är i form och laddade. Samma gäng som senast!

IFK Vänersborg – Västerås SK 0-1 i matcher

Vänersborg LVästerås SKVänersborg kom upp till den nivån som man kanske kunde ha förväntat sig att man skulle ligga på under säsongen. Med utdelning på skyttet för Vänersborg i kväll så får hemmapubliken i väster se sitt lag på lördag.

Inga problem för Ted Bergström eller laget i övrigt inför dagens match:
– Nej varken knäproblem eller ändringar i laget faktiskt, ler Ted Bergström. – Inga större tankar mer än att vi kommer behöva lägga ner ett riktigt hårt jobb ikväll för att få med oss de små avgörande marginalerna.

Joachim Hedqvist IFK Vänersborg hoppas på gott stöd hemma i arenan.
– Vi får försöka vara med och leka ett tag till med Västerås som är klara för semifinal redan! Ändringar kommer det med all säkerhet att bli!! Men håller dom inom laget. Hoppas på mycket folk.

Edsbyns IF – Bollnäs GIF 1-0 i matcher

Edsbyn smBollnäs miniTätt och jämnt väntas i returmötet mellan Edsbyn och Bollnäs. Bollnäs är hemlighetsfulla inför returen. Om Per Hellmyrs är med eller inte återstår att se, men gissningsvis spelar han i kväll.
Läget i Edsbyn verkar avslappnat. Laget har allt att vinna och pressen ligger helt klart på Bollnäs inför returen.

– Vi spelar med samma gäng, uppger Magnus Kuben Olsson. Daniel Välitalo har fortsatta problem med ljumsken och Joel Edling spelar inte heller. .

 

 

Läs också