SM-Slutspelet: Västerås och Villa Lidköping klara för semifinal!

Edsbyn och Hammarby lyckades på bortaplan förlänga kvartsfinalserien till en fjärde match. Däremot är Västerås SK och Villa Lidköping vidare till semifinal.

Joel Edling tillbaka i Edsbyn i kväll på Sävstaås inför 2 600 åskådare. Bollnäs gick tillhalvtidsvila med 2-1, men Edsbyn fick energi efter mål direkt i andra halvlek och vände till 2-5 under det de första tjugo minuterna i andra halvlek. Bollnäs närma sig men nådde inte ända fram utan matchen slutade 4-5. Edsbyn har nu 2-1 i matcher och kan avgöra på hemmaplan nu på lördag.

Hammarby höll undan SAIKs forcering

Hammarby räddade första matchbollen och fick till en fjärde match på lördag mot Sandvikens AIK. Hammarby med 7-6 där Hammarby lyckades vända SAIKs 2-1-ledning till egen fördel med 4-2 med två sena mål före halvtid av Adam Giljam och Per Einarsson.  Dessutom fick ökade Kalle Mårtensson på till 5-2 direkt i andra halvlek.
När så Christoffer Edlund gjorde både sitt andra och tredje mål för matchen till 5-6 blev det spänning i matchen men SAIK lyckades inte nå ända fram.

Där vi spelar bra, dock blir det spännande på slutet… Skönt att vi håller tätt och kan vinna med uddamålet!

Anders Jakobsson tyckte hans SAIK var för generöst:
– Ja vi ger bort matchen i första halvlek där vi inte är där. I andra så tycker jag vi gör det bra och vi laddar på för ny match på lördag.

 

Villa vidare till semifinal

Villa klara för semifinal efter tre raka matcher. Vetlanda höll spelet väl uppe trots att man saknade både Mikael Nilsson och Joakim Andersson på onsdagskvällen. Vetlanda gjorde en bra match, men Villa Lidköping var det starkare laget och vann med 9-4 inför 3 635 åskådare. Avgörandet kom i slutet av första halvlek och i inledningen av den andra då Villa utnyttjade samtliga numerära överlägen då Vetlanda hade spelare på utvisningsbänken.

Johan Sixtensson, tränare i Villa Lidköping:
– Lite segt spel av oss i första där vi inte riktigt fick igång bolltempot mot ett lågt stående Vetlanda som spela smart och bra! Även lite bekväma i defensiven från vår sida när Vetlanda gick på attack. I andra har vi bättre fart och Vetlanda blev trötta av allt försvarande när vi hade ett snabbare spel! Vinner stabilt och rättvist!
Vilka vill du helst ha i semfinalen?
– Har inte ägnat en tanke på semifinal ännu mer än att vi skulle dit, så ännu har jag inte grubblat på motståndare!

Vänersborg överraskade positivt igen mot ett svårslaget Västerås

Västerås är klara för semifinal. Segersiffrorna skrevs till 7-2, men ställningen var 1-1 ända fram till 63:e matchminuten. Då ökade Ted Bergström och Jonas Nilsson målskörd med varsitt mål inom loppet av två minuter till 3-1. Vänersborg fick kontakt bara fyra minuter senare då Emil Viklund gjorde då sitt andra mål i matchen. Magnus Joneby ökade på hemmaledningen till 4-2 (75).

När tio minuter återstod åkte Christoffer Fagerström i Vänersborg och Stefan Edberg ut för olämpligt uppträdande. Utan Christoffer Fagerström på plan kunde Västerås definitivt avgöra när Ted Bergström gjorde sitt andra mål för kvällen och därefter kom både sexan och sjuan.

Ted Bergström var nöjd med lagets insats.
– Jo men den var bra tycker jag. Tycker vi gör mycket bra saker idag.
– Tycker vi gör det riktigt bra idag och visar återigen vilken bredd och kvalité vi har i laget. Extra kul också för vår junior Emil Juhlén som får göra både assist och mål idag.
Tidig time out relativt tidigt i första halvlek vid ställningen 1-1. Vad sa ni?
– Ja vi tog en ganska tidig time-out. Var väl mest för att påminna lite om våra grunder och att vara lugna och coola och vänta in rätt lägen.

Västerås är klara för semifinal mot antingen Sandviken och Hammarby. Vilka vill ni ha semifinal?
– Tråkigt svar kanske, men spelar ingen roll, vi har ju valt dom lagen för att vi tror vi har bra chans mot båda över 5 matcher.

Jocke Hedqvist Vänersborg föll med 0-3 i matcher men det har varit tre täta matcher.
– Ja tycker återigen att vi gör en bra match! Men vill gratulera VSK till semi.

Bollnäs – Edsbyn 4-5
Sandvikens AIK – Hammarby 6-7
Villa Lidköping – Vetlanda 9-4
Västerås – Vänersborg 7-2

Läs också