SM-Slutspelet: ”VSK är stora favoriter”

Tungviktsmöte i semifinalserien mellan fjolårsfinalisterna Sandvikens AIK och regerande mästarna Västerås SK. Publikmässigt har lagen inte dragit några jätteskaror till sina matcher i slutspelet så här långt. Men fjolårsfinalen ska väl ändå få publiken att knäcka 3 000-strecket i ABB-Arena i kväll. Villa Lidköping har så här långt nått 3 700 förköpsbiljetter så att 4 000 i kväll verkar inte långt borta. Bollnäs fick publiken strömma till Sävstaås mot Edsbyn och lär väl kunna ytterligare något till lördagens match.

Bandybarometern
80,56% tror att Västerås SK går till final i mötet mot SAIK! Varav 44% tror att blir 3-1 i matchserien.
76,94% tror att Villa Lidköping går till final i mötet mot Bollnäs! 48% tror att Villa går vidare med 3-1 i matcher.
Hela Bandybarometern

Sandviken kommer till semifinalspelet efter 3-2 mot Hammarby. Efter Christoffer Edlunds hjärnskakning och Erik Petterssons operation så har nog SAIK vänt ur och vänder formen norrut.

– Alla är hela och friska och tillgängliga för spel imorgon, rapporterade Anders Jakobsson från SAIK-lägret till Bandyworld i går.
– Allt känns bra inför matchen. VSK är stora favoriter men vi ska försöka störa så mycket vi kan.

 

”..Otroligt jämna och välspelade bandymatcher”

Ted Bergströms Västerås SKs är favoriter om man får tro våra läsare och Anders Jakobsson. Vad säger då Ted Bergström i Västerås SK?
– Jo men våra chanser tycker jag är goda. Tror vi har stora chanser att slå ut SAIK över bäst av fem matcher. Men oavsett hur det går så kommer det bli otroligt jämna och välspelade bandymatcher, det är jag rätt säker på!

Sandviken hade god ordning på sitt hörnskytte i kvartsfinalserien mot Hammarby. SAIK var dubbelt så effektiva på sina hörnor där jämfört med hur det såg ut i elitserien. Hörnorna var däremot något som inte riktigt stämt offensivt för Västerås. VSK gjorde bara ett enda hörnmål som noterades som hörnmål på trettiofyra försök. Däremot fungerade hörnruset bra, inte ett enda baklängesmål mot Vänersborg.
Både Sandviken och Västerås drog på sig relativt få utvisningar. Västerås 70 minuter på de tre matcherna medan SAIK hade 80 minuter på de fem matcherna! Vänersborg och Hammarby. Bollnäs och 70 minuter på fem matcher mot Edsbyns och Vetlandas 90 minuter. Villa Lidköping sticker ut med bara 20 minuter på utvisningsbänken!

Vi har lika bra chans som Bollnäs

Villa har höjde sig ytterligare en nivå jämfört med elitserien där man fick några onödiga poängtapp. Johan Esplund och Daniel Andersson har tagit ett par snäpp högre upp.

Johan Sixtensson, tränare i Villa Lidköping: – Jag tycker vi har lika bra chans som Bollnäs, vi ser fram emot semiserien! Vi är skadefria, Tim Persson är i träning men ännu inte klar för spel! Inga sjukdomar än så länge!

Ljusare för Tim Persson som missade slutspel i fjol även då på grund av skada.
– Har läkt otroligt fort så är på is och tränar för fullt egentligen! Ligger på kanske 90 % så är bara det lilla sista man vill hitta nu, så spel i slutspelet finns det hopp om! Men vi tar fortfarande dag för dag och ser hur det känns.

Vi fick mycket energi från matchserien mot Edsbyn

Bollnäs kommer från kvartsfinalserien med 3-2-seger över Edsbyn. Ville Altonen inför semifinalserien mot Villa Lidköping:

– Vi fick mycket energi från matchserien mot Edsbyn. Men nu har man glömt bort den och siktar fokus mot Villa. Det var jämna matcher mot Villa i serien och det kommer vara säkert jämna matcher nu också. Mycket folk på läktaren och högre tempo plan. Vi känner oss fräscha och alla är tillgängliga för spel.
Bollnäs som har haft problem med straffskyttet under elitserien fick inte alls den utdelningen på hörnor man hade under elitserien. Bara två hörnmål som gick direkt i mål, enligt elitrapport, av trettio. Samtidigt som man släppte in fler hörnor i kvartsfinalen än under elitserien. Minus för Bollnäs både framåt och bakåt. Villas hörnstatistik var bättre både framåt och bakåt i sin kvartsfinalserie jämfört med hur det såg ut i elitserien.

Läs också