SM-Slutspel: Sudden avgjorde semin – Hellmyrs matchvinnare

Efter 7-7 fulltid avgjordes semifinal två mellan Bollnäs och Villa på sudden.

Bollnäs inledde matchen klart bäst och går upp till 2-0 rättvist. Villa reducerade till 2-1 på hörna och vänder matchen och kontroller andra halvan av första halvlek. Villa leder med 2-4 i halvtid. Andra halvlek börjar som i första med Bollnästryck och reducerar till 3-4 inledningsvis och kvitterar till 4-4. Därefter går återigen energin ut ur Bollnäs och Villa tar över. Villa går upp till 4-7-ledning och har matchen under kontroll. Mycket slarv i Villa och dessutom en klar straffsituation. Villa bjuder in ett trött Bollnäs som också tar chansen och hinner i kapp till 7-7. Magnus Muhren blir utvisad i sudden och med en man mer kan Bollnäs avgöra matchen genom Per Hellmyrs.

– Vi nästan tappade vinsten på grund av egna grova misstag, kommenterade Ville Altonen. – Men vi visar moral och oavsett att vi hade rejäl motbacke fortsatte vi att tro på att vi kan vända matchen. Vi visar idag att vi ger aldrig upp. Det här kommer stärka oss mycket och det tar vi med oss till Lidköping!

Johan Sixtensson var inte nöjd med matchen:
– Vi är egentligen inte bra alls idag förutom sista femton i första men ändå är vi så nära att vinna matchen! Känns surt förstås, vi är lite för naiva och slarvar för mycket och skänker på det viset bort för mycket! Blev cowboy-bandy och det vill vi inte ha. Men men, deppar en stund och sen släpper vi detta.

Matchfakta
Bollnäs GIF – Villa Lidköping 8-7 efter sudden. 7-7 (2-4)
Målskyttar, Bollnäs: Ville Altonen 2, Christian Micekelsson 2, Daniel Hellmyrs 3, Anders Spinnars.
Villa Lidköping: David Karlsson 2, Daniel Andersson 3, Lars Fall.
Hörnor: 12-11 Hörmål 0-2
Publik: 1 910 !

Läs också