Spelarnytt: Tillberga har presenterat elitseriens första nyförvärv!

Tillberga Bandy presenterade i dag elitseriens första nyförvärv inför kommande säsongen. Det är försvarsspelaren Andreas Hjulström, fostrad i Fagerstas Västanfors IF, som är klar med ett ettårskontrakt.

Tillbergas klubbchef Tobias Johnsson är nöjd:
– Det känns fantastiskt bra att Andreas är klar för Tillberga Bandy. Vi har scoutat honom under säsongen och han har haft en stadig utveckling och besitter de egenskaper som vi sökt. Han har bra blick för spelet, är trygg med bollen och stenhård i det fysiska spelet. En karaktärsspelare med enorm vinnarskalle. Extra kul är att han är från länet. Västanfors har en otroligt bra verksamhet och har fostrat många duktiga spelare genom åren.

– Det känns riktigt bra att ta det här steget till Tillberga, säger Andreas Hjulström i ett pressmeddelande från Tillberga Bandy. Man har ju strävat efter att spela i högsta serien ända sen man började i skridskoskolan så det här är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Tillberga har ett riktigt intressant lag på gång och det ska bli kul att mäta sig mot de bästa spelarna i landet.

Anders Hjulström, 28 år, kommer närmast från sin moderklubb Västanfors som spelade i allsvenskan senaste säsongen och kom på sjätte plats. Anders spelade 21 matcher senaste säsongen. Det blev fyra mål och han spelade fram till sex av Västanfors mål. Som försvarsspelare drog han på sig 195 utvisningsminuter. Det var flest i den norra gruppen senaste säsongen, enligt statistiken på elitrapport.se.

Läs också