SM-Slutspelet: SAIK-trumman i gång igen!

Foto: Johan Spanås (C) bandyfoto.se

SAIK har kvitterat mot VSK och SAIK-trumman är i gång. 3-11 i torsdags till Västerås blev 11-4 i dag till SAIK. Det svänger i bandy.
Christoffer Edlund avslutade matchen med att göra fyra mål för SAIK – Sandviken är på gång . Patrik Nilsson framhöll i en intervju med SVT efter matchen hur man höll i bollen och SAIKs djupledsspel mot Västerås SK.

Men inte ens 2 000 i Göranssons Arena. Det är ingen bra publiksiffra.

 

Vad avgjorde matchen till Sandvikens fördel?
– Tycker vår defensiv avgör idag då alla jobbar bra, tyckte Anders Jakobsson.

Christoffer Edlund råkade ut för flera kollisioner som tog huvudet. Redan den första kollisionen med medspelaren Daniel Mossberg såg ut att ta Chrilles huvud illa. Även i en situation där Christoffer blir liggande i straffområdet såg ut att illa.

Fyra mål från Chrille så kan man väl säga att det var rätt att låta honom spela?
– Chrille klarade sig bra som tur var. Han hade inga känningar då hade han inte spelat. Linus smäll tar värre och blindside är inte okej.

Hur illa är det med Linus?
– Linus mår inget bra och är under observation på Gävle lasarett.

Blev Chrille träffad av nickning eller är det en dansk skalle i straffområdet?
-Har inte sett situationen med Crille och vill inte uttala mig innan jag kollat matchen.

Det är svårt att bedöma vad som händer på bilderna från SVTs sändning. Det är svårt även på repriserna hur var och vad Christoffer Edlund träffas. En axel, arm, medvetet eller inte? Svårt att göra en bedömning som sagt, men det ser inte som det är något nickning eller huvud som träffar.

Även Ted Bergström fick en smäll mot huvudet. Vad säger du om dagens match Ted?
– Lite omvända roller idag. Vi kommer inte riktigt in i matchen och hittar flytet i vårt spel idag. Men det är det som är charmen med slutspel, ny fajt på onsdag igen. Vi har lite att rätta till tills nästa match.

Inga problem med Mossbergs armbåge(? Även här svårt att se vad som träffar Ted)?
– Sitter med sprängande huvudvärk just nu och borde kanske inte spelat vidare. Får se vad det blir av det imorgon.

Hur mycket spelade du i andra?
– Osäker. Kanske 20-25?

Målen i matchen: Matchen startade i blixtrande fart och bra spel. Simon Jansson gav Västerås SK ledningen redan i den tredje matchminuten. Detta efter Daniel Mossberg  olyckligt tappat bollen på egen planhalva. Simon var beslutsam och bestämt och med avslut med skott till höger om SAIK-målvakten Martin Falk. En besviken Daniel Mossberg revanscherade sig direkt och två gånger om. Först ordnade han fram en hörna som Linus Forslund gjorde mål på. Bara sexminuter senare så var det Daniel som gav SAIK ledningen. Minuten senare ökade Patrik Nilsson 3-1. Patrik Sjöström reducerade till 3-2 på hörna. Erik Pettersson ökade på till 4-2 på ett skott som tog en spelare och ställde Andreas Bergwall i VSK-målet. Målkavalkaden i första halvlek fortsatte med halvlekens snyggaste mål när Ted Haraldsson i samarbete med Dennis Henriksen ökade på till 5-2 i den 31:a matchminuten.

Första målet i andra halvlek kom när Erik Pettersson tacklades ner och det blev straff som Erik själv satte i mål. Simon Jansson reducerade med matchens snyggaste mål. På egen hand tog han sig igenom och rundade SAIK-försvaret längs kortlinjen och satte bollen bakom Andreas Bergwall.

SAIK svarade omgående när Daniel Mossberg spelade fram Patrik Nilsson som ökade på ledningen direkt. Det dröjde inte länge innan SAIK ökade till 8-3 när Patrik Nilsson gjorde sitt tredje mål med skott. Christoffer Edlund gjorde därefter 9-3, 10-3, 11-4 och 12-4 Jonas Nilsson hade däremllena reducerat för Västerås.

Matchfakta
Sandvikens AIK – Västerås SK 11-3 (5-2)
Mål, SAIK: Patrik Nilsson 3, Erik Pettersson 2, Ted Haraldsson, Daniel Mossberg, Linus Forslund, christoffer Edlund 3
Västerås: Simon Jansson, Patrik Sjöström.
Hörnor: 8-10 Hörnmål: 1-1
Utvisningar: SAIK 1×10  VSK 2×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
PUblik: 1 794 !

Läs också