SM-Slutspelet: Anmälan bekräftad

Arkivbild Bandyworld (C) Derby mellan GAIS - IFK vänersborg

Telefonerna gick varma och diskussioner pågick för fullt när mellan berörda parter, när Bandyworld nådde Håkan Sjösten, ordförande i domarkommittén per telefon i morse. Håkan hänvisade då till ett pressmeddelande som var tänkt att skickas ut senare i eftermiddag. När Bandyworld återvänder till Håkan Sjösten nu i eftermiddag så säger han att något pressmeddelande inte kommer att gå ut.
– Det har svängt så mycket under dagen.
Vad domarkommittén där Håkan Sjösten är ordförande håller han internt.
– Om det nu är så att VSK har lämnat in protest så räcker det så.
Någon av parterna ska lämna in anmälan för att ärendet ska tas upp och nu har Västerås SK gjort det, menar Håkan.

Domarkomittén vill kunna göra som i hockeyn att särskilt tacklingar mot huvud och händelser där spelare skadas ska granskas i efterhand. En drabbad spelare ska kunna få upprättelse i efterhand på detta sätt var domarkommitténs tanke. Därför prövades ett fall där Västerås SKs Patrik Sjöström var inblandad tidigare i vintras. Då visste inte Håkan Sjösten hur en bestraffning kan se ut eller om det ens kan bli en bestraffning genom att man tar upp ett ärende i efterhand. Läs mer

Man kom då fram till att så kunder göras. Men i fallet med Patrik Sjöström tidigare i vintras så var det så att domaren hade gjort en bedömning på plan och då valde disciplinnämnden att gå på samma linje som domaren hade bedömt situationen under matchen.

När Bandyworld når Magnus Holst , SAIKs ordförande, så känner han inte till att Västerås SK har lämnat in någon anmälan. Kommer ni göra någon anmälan på Jonas Nilsson?
– Vi får väl se att vad vi gör om det nu är så. Det känns märkligt att man gör det i efterhand, säger han.

SAIK-tränaren Anders Jakobsson bekräftar därefter för Bandyworld att man har fått kännedom om anmälan.

Frågan är om Sandvikens AIK överväger att göra en anmälan mot VSK-spelare där Linus Forslund ådrog sig en hjärnskakning.

Anmälan kan göras upp till två månader efter…

Hur lång tid kan ett ärende tas upp i efterhand?
– Enligt Riksidrottsförbundet kan en anmälan göras två månader efter händelsen, säger Håkan Sjösten still Bandyworld.

Till p4 Västmanland säger Michael Campese, Västerås SK, att Daniel Mossberg gör ingen ansats till att försöka att spela på bollen överhuvudtaget eller för den delen kropp mot spelaren. Utan det är en klubba rätt in i revbenen. Vi känner till slut att det är för sportens skull. Vi kan inte ha sådan grejer därifrån har vi tagit ett enhälligt beslut.

Svenska Bandyförbundet hoppas kunna fatta beslut innan den fjärde matchen mellan lagen i morgon fredag.

Läs också