Elitserien: IFK Kungälv klarar ännu inte elitlicens

Det har varit osäkert i IFK Kungälv kring ekonomin och spelarnas löner sedan i december har uteblivit. Men i veckan har en ljusning har skett. Elitlicensen är inte klar och man är i ett läge där ekonominämnden kom i dag med nytt besked där IFK Kungälvs ekonomi ännu inte är klar elitlicens. Jonas Nygren bedömde i oktober att IFK Kungälv hade ett bra läge att klara sig. Ekonominämnden skulle då följa bland annat IFK Kungälv och göra en ny bedömning i slutet av mars efter bandyfinalerna hette det. Den kom i dag. IFK Kungälv ska ha positivt eget kapital för att klara det.

Mathias Johansson, lagkapten i IFK Kungälv:
Jag har kontrakt nästa år också men just nu vet vi ingenting med tanke på att vi inte fått någon lön än. Hoppas dom kommer med info inom kort!
Så sa Mathias Johansson till Bandyworld för några veckorsedan.
– De har pratat men inget nytt kommer, sa Mathias Johansson för drygt en vecka sedan.

Men nu börjar det röra på sig till det bättre.
– Vi fick decemberlönen i onsdags. Sen ska vi träffa dom igen nästa vecka så då får vi se vad som blir sagt då.

Tolkar du det positivt och att det ser ljusare ut för att ni ska få er lön?
– Det vet ja faktiskt inte, klart det är positivt att få sin lön! Men samtidigt så är det ju många löner kvar, vi får se hur det utvecklar sig.

Senast när Bandyworld pratatade med IFK Kungälvs pressansvarig Anders Abrahamsson – Fortsatt ansträngt, diskuterar inte ekonomin i detalj externt. Jobbar på en lösning.

På sociala medier sägs bland annat att Ari Holopainen och Viktor Wareborn är på väg att lämna IFK Kungälv. Ari Holopainen har kontrakt i ytterligare säsonger medan Viktor Wareborns kontrakt löper ut.
IFK Motala har inte gjort något hemlighet att man få hem Lukas Persson vars kontrakt går ut med IFK Kungälv nu. Till Motala Vadstena Tidning säger dock Lukas Person att han tvekar. – Jag vet faktiskt inte. Får se lite om några veckor var det blir spel nästa år.

Vad lutar det åt?
– Det är mycket som ska passa för att jag ska flytta. Jag har ju tjej här nere så det är mycket som måste lösas om man ska över huvud taget tänka tanken, säger han till Motala Vadstena Tidning.

Kontrakt som löper ut:
Lukas Persson, Roger Knöös, Johan Rollén, Axel Ekholm, Hampus Kärnman, Anssi Hänninen, Viktor Wareborn
Kontrakt:
Robin Olsson, Ari Holopainen, Adam Rudell, Markus Hillukala, Mikael Lindberg,
Kimmo Kyllönen, Victor Lindblom, Teemu Määtää, Mathias Johansson, Fredrik Johansson, Jesper Henriksson, Robin Mohlen, Ted Skoglund.
Ingen uppgift:
Erik Schön.

Läs också