SM-Slutspelet: Västerås SK klart för SM-Final

Patrik Sjöström sköt VSK till final med fem mål. Tvåhörnmål och två straffar blev Patriks facit när VSK vann med 8-4 inför 6 547 åskådare. Det blir därmed final mellan seriesegrarna Västerås SK mot serietvåan Villa Lidköping.  – Helt fantastiskt att få spela final igen, kommenterade Ted Bergström, VSK.

Anders Jakobsson, SAIK-tränare:
– Tomt som fan, killarna gör det fantastiskt bra hela slutspelet trots all skit runtomkring. Vi får kämpa lite för mycket mot saker som är svåra att styra över själv.

Ted Bergström gjorde matchens första spelmål när han på en retur skickade in 4-1 när 30 minuter återstod av matchen.
Patrik Nilsson reducerade på en distansskott vid straffområdslinjen mellan benen på Andreas Bergwall.
VSK hade marginalerna på sin sida när ett volleyskott från Ted Bergström via stolpe och Rasmus Forslund SAIKs ben gick i mål.
Niklas Gälman lyfte långt på Erik Pettersson som blev blev fälld och på efterföljande straff gjorde Erik inget misstag utan redcuerade till
5-3. Ted Haraldsson skickade i väg ett långskott som gick i mål och plötsligt var det match igen. Västerås SK tog timeout och direkt därefter
ökade VSK på en straff. Patrik Sjöström svarade förstås för målet. Ted Bergström ökade därefter på till 7-4 och det sista som skedde var att Patrik Sjöström gjorde sitt femte mål på en straff till 8-4.

Grattis till SM-finalen, Simon Jansson, vad säger du om dagens match, var det spänt?
– Tack! Känns oerhört skönt, vi känns större och starkare idag! Vi skapar många lägen medans dom inte kommer till så många lägen! Den är de starkt att vid 5-4 gå ifrån lite!
Hur känns det med den första final?
–  Jätte kul med final men vi har ett jobb kvar!
Känner du av revbensskadan i dag?
– Revbenet känns okej blivit bättre och bättre.

Matchfakta
Västerås SK – Sandvikens AIK 8-4 (2-1)
Mål, Västerås: Patrik Sjöström 5 (3 straff), Ted Bergström 3
SAIK: Erik Pettersson 2 (1), Patrik Nilsson, Ted Haraldsson
Hörnor: 10-9 Hörnmål: 2-0
Straff: 2-2 Straffmål: 2-2
Publik: 6 547

Läs också