Spelarnytt: Årets kometer är Matilda Plan och Joakim Andersson.

Joakim Andersson Foto: Vetlanda BK

Vetlanda BK:s landslagsspelare Joakim Andersson och Västerås SK:s Matilda Plan har utnämnts till Årets Komet i svensk bandy 2016, ett pris som delas ut till minne av Torbjörn Ek.

– Det känns fantastiskt kul. Jag tycker själv att jag utvecklats mycket under året. Nu vill jag fortsätta vara med i landslaget och utveckla Vetlanda så att vi kan vara med och fajtas där uppe. Det var ett tag sedan, säger han till Svenska bandyförbundets hemsida Svenskbandy.
Matilda Plan säger att hon är jättenöjd med sin säsong men hon blev ändå lite överraskad när hon fick beskedet att hon blivit vald till Årets Komet:
– Jag blev jätteförvånad och jätteglad, det är helt sjukt!

Motiveringen av valet på Joakim Andersson lyder:
”Genom att göra hela elva av Sveriges 60 VM-mål i Uljanovsk satte VM-debutanten Joakim Andersson ordentligt avtryck inför framtiden. Med sitt kraftfulla djupledsspel byggt på fysik och explosivitet i ett enda stycke har Joakim också, match efter match och med sina totalt 45 mål, varit en bärande del i Vetlandas fina säsong 2015/2016. ”

Om priset:
Svenska Spel och Svenska Bandyförbundet har instiftat priset till minne av bandyprofilen och Svenska Spel-medarbetaren Torbjörn Ek, en av de sista som dubbelspelade i bandy och fotboll på högsta elitnivå.

Priset delas ut till den bandyspelare som under säsongen gjort exceptionellt stora framsteg. Utmärkande för Årets Komet ska också vara att pristagaren, i likhet med bandyprofilen Torbjörn Ek, utvecklats till en riktig lirare och dessutom uppträder som ett stort föredöme inom bandysporten både på och utanför plan.

Tidigare pristagare:
2010/11 Erik Säfström, Sandvikens AIK
2011/12 Erik Pettersson, Sandvikens AIK
2012/13 Erik Persson, Edsbyns IF
2013/14 Adam Gilljam, Hammarby IF
2014/15 Joakim Svensk, Edsbyns IF

Läs också