Spelarnytt: Oscar Wikblad och Erik Persson förlänger med Edsbyn

Edsbyn

Oscar Wikblad har skrivit ett treårskontrat med Edsbyns IF och även målvakten Erik Persson har förlängt med klubben. Kontraktet är på tre år (2+1).

-Att vinna SM-guld med juniorerna var häftigt, nästa mål är att ta det med A-laget. Det är en stor utmaning men vi har enormt många spelare som bara kommer att bli bättre och vi känner att vi har hela föreningen och bygden med oss, säger Oscar.

Oscar är tveklöst en av svensk bandys största talanger och gjorde den gångna säsongen fjorton mål för Edsbyn i Elitserien, skriver Edsbyn i ett pressmeddelande. Han hann även med att vinna VM-guld och utses till JVM-turneringens viktigaste spelare innan han avslutade säsongen med att vara inblandad i samtliga mål när Edsbyn bärgade JSM-guldet på Tele2 Arena.

-Vi i klubben är mycket glada och tacksamma att Oscar väljer att förlänga och utvecklas ytterligare hos oss. Han har redan visat vad han kan göra både i klubblaget och i landslaget. Han är en av de mest talangfulla unga spelare som vi har i Sverige och det känns bra att han valt att spela kvar hos oss, säger sportchefen Stefan Karlsson Edsbyns IF.

Även målvakten Erik Persson stannar i Edsbyn och motiverar det så här:
-Jag trivs väldigt bra i Edsbyn och Edsbyn har de bästa förutsättningarna för att jag ska kunna utvecklas och bli bäst. Edsbyn har något riktigt bra på gång och jag vill vara med på den resan, säger Erik som även hyllar Miljonklubben. –Det är häftigt att så många sluter upp i satsningen, det blir mer drag runt klubben.


Erik är en stor målvaktstalang med ett imponerande lugn för sin ålder och han spås av många att bli Sveriges nästa stormålvakt. Den gångna säsongen vaktade han inte bara målet i Edsbyn utan han var även uttagen i U21-landslaget som tog silver i VM.

EIF:s sportchef Stefan Karlsson är mycket nöjd över att Erik väljer att fortsätta i Edsbyns färger:

-Vi är glada att Erik valt att stanna då han är mycket viktig för Edsbyns framtida satsning mot Sverigetoppen.

Läs också