Spelarnytt: David Karlsson har förlängt – Mattias Johansson lämnar Villa Lidköping

Årets man i svensk bandy David Karlsson fortsätter i Villa Lidköping ytterligare tre år. Däremot har Mattias Johansson valt att lämna klubben.
– Det har egentligen aldrig varit någon tvekan kring det nya kontraktet och vi var överens tidigt. Vi hade full koncentration på slutspelet och har nu skrivit under det nya kontraktet, säger David som fyller 35 år senare i denna månad.

David Karlsson har haft en lyckad säsong som lagkapten i Villa Lidköping med SM-final, blivit tidernas målskytt i elitserien och utsågs till Årets man i svensk bandy.
– Att vi inte kunde ta föreningens första SM-guld känns förstås fortfarande tungt, men vi vet att vi är på rätt väg, säger alla tiders skyttekung.
För Villa Lidköping har det varit en självklarhet att förlänga med David Karlsson.
– Han är årets man, tidernas främste målskytt och har som lagkapten varit en starkt bärande kraft i laget. Vi vet också att ”Davva” har mycket mer att ge, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Att kontraktet är över tre år är något som båda parter känner sig mycket nöjda med.
– Både ur bandysynpunkt och privat är det skönt att ha framtidsplaner över lite längre sikt. Jag trivs också oerhört bra med laget och hela föreningen, säger David.
Villa Lidköping räknar med att David är en kugge som kommer att vara med och bära laget framåt i ytterligare många år.
– ”Davva” har utvecklats inte minst i rollen som lagkapten. I laget har vi också stor nytta, inte bara av hans offensiva egenskaper, utan även på det defensiva planet, säger Jonas Johansson.
David har Eskilstuna BS som moderklubb och har spelat även i Sandvikens AIK, Vetlanda, Hammarby och i Uralsky Trubnik, Zorkij. 56 A-landskamper har det blivit under åren.
Det har på inget sätt varit något dramatiskt över det faktum att det tog lite tid innan kontraktet var undertecknat.
– Vi har varit överens och haft en bra dialog hela tiden, bekräftar Villa Lidköpings klubbchef.

Mattias Johansson lämnar

Efter tre säsonger har Mattias Johansson valt att tacka nej till fortsättning i Villa Lidköping.
– Vi tackar en härlig lagkamrat som på ett förtjänstfullt sätt alltid ställt upp för lagets bästa. Mattias har alltid visat ett gott kamratskap och vi önskar honom lycka till i framtiden, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.
Mattias har Frillesås som moderklubb och kom till Villa Lidköping från IFK Kungälv säsongen 2013-14.

Läs också