Spelarnytt: Ryske landslagsspelaren Bulatov klar för IFK Vänersborg

Vänersborg LRyske landslagsspelaren Pavel Bulatov, 32 år, är klar för IFK Vänersborg. Det blev klart på måndagskvällen.
Pavel Bulatov försvarsspelare som spelat för Uralskij Trubnik, Dynamo Moskva och SKA Neftyanik. Vidare har Pavel vunnit sex VM-guld och två ryska ligaguld. Pavel Bulatov var med i det ryska lag som vann guld när VM-finalen spelades i Vänersborg.

– IFK har en tradition med ryska spelare i laget, den förste i Andrej Pasjkin och därefter bland annat Pavel Frantz och Valeri Grachev. Nu fortsätter vi på den inslagna vägen i och med att Pavel Bulatov ansluter till IFK, säger Tommy Hjert spelaransvarig i klubben.

Ilari Moisala– Vi har haft en mycket bra dialog med Pavel och efter han besök hos oss för en tid sedan har vi haft positiva diskussioner som nu äntligen gått i mål. Det är klart det betyder mycket för oss att kunna knyta en spelare av Pavels kaliber till IFK, säger Tommy Hjert.

– Att få med en spelare som Bulatov betyder naturligtvis mycket, en följsam och intensiv försvarsspelare med offensiva kvalitéer, kommenterar Stefan Karlsson IFKs tränare till klubbens hemsida. Han kommer också tillföra erfarenhet och tuffhet till vårt spel.

Sedan tidigare står det klart att finske landslagsförsvaren Ilari Moisala och IFK Vänersborg kommit överens om att bryta kontraktet. Även försvararen Joakim Johansson lämnar IFK Vänersborg.

Läs också