Spelarnytt: Nikita Ivanov klar för IFK Vänersborg

Nikita Ivanov, 19 år, är klar för IFK Vänersborg. Nikita spelade senaste säsongen för Dynamo Moskva och har dessutom hunnit med två VM-turneringar med två guldmedaljer som resultat. 

– Nikita är en utpräglad forward som gärna går på genombrott, och med sin fantastiska skridskoåkning förfogar han över en fart som kommer ge oss en ny dimension i vårt anfallsspel, säger Tommy Hjert, spelaransvarig, till klubbens hemsida. Det har redan från första kontaken med Nikita varit intressanta och framtidsorienterade diskussioner. Självklart är vi glada att kunna knyta en spelare av Nikitas dignitet till IFK, redan landslagsspelare men fortsatt utvecklingsbar, säger Tommy Hjert.

– Det känns väldigt inspirerande och samtidigt en spännande utmaning, både bandy- och språkmässigt, säger  Nikita Ivanov.

Tränare Stefan Karlsson:
– Nikita Ivanov, är en kraftfull offensiv spelare med bra målsinne. Han är ung samt utvecklingsbar och brinner för att bli en världsspelare. Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans, avslutar en nöjd Stefan Karlsson.


Läs också