Historisk serieseger för Finland

För första gången i bandyns VM-historia står Finland som segrare när gruppspelet avslutats. Finland vann dagens match mot Kazakstan med 4-3. Finland hade ledning i hela matchen med 3-1 och 4-2. Kazakstans reducering till 4-3 kom alldeles i slutet av matchen. Nu möts lagen igen när det drar ihop sig till semifinaler på lördag.

Tommy Österberg, Team Finland huvudtränare:
– Vi är nöjda med resultatet av matchen, men inte med hur vi spelade. Även om det är ett nöje för oss att veta att även om vi inte är så starka som vi kan, vi klara av att vinna. Folk säger, att lyckan har följt oss hela turneringen, alltså första gången i sin historia vårt team lyckades rangordna den första i gruppen ”A”. Det är inte en tillfällighet, vet du. Turen föredrar att hålla sig till sådana, som kan arbeta hårt.

Sergey Nikishov, team Kazakstan huvudtränare:
– Matchen öppnade inte så tur för oss, med början i hörnet, som har studsat upp till målen. Vi spelade inte så stark och fysiskt tufft som vi hade som mål att. Den andra halvan var bättre för oss. Jag tror, resultatet av spelet kunde ha varit annorlunda, ifall vi lyckats förvalta alla våra chanser.

10:18 0-1 Mikko Rytkonen (Mikko Aarni)
14:19 0-2 Mikko Aarni (Hörna)
30:35 0-3 Pekka Hiltunen (Straff)
37:30 1-3 Vyacheslav Bronnikov (Alexey Zagarskikh)
41:08 2-3 Dmitry Zavidovsky (Vyacheslav Bronnikov)
48:29 2-4 Sami Laakonen (Rolf Larsson)
88:16 3-4 Leonid Bedarev

Läs också