Spelarnytt: Teemu Määttä klar för Sirius

6. Teemu Määttä, Kungälv Foto: Johan Spanås

Sirius har gjort klart med finske landslagsspelaren Teemu Määttä. Teemu, 24 år, har Botnia som moderklubb men kommer senast från IFK Kungälv och har hunnit med två VM där det senast som bekant blev silver.

– Jag är oerhört motiverad att se hur bra spelare jag kan bli. Jag är träningsvillig och ger allt för laget. Jag är stark på skridskorna och har hyfsat skott. Jag som många andra finska spelare tycker om att spela lite fysiskt spel. Jag har spelat på många olika platser och är därmed ganska all-round spelare. Bäst trivs jag på mittfältet, säger Teemu till Sirius hemsida.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Jag har nu spelat en säsong i Sverige. Spelidén är lite annorlunda i Sverige jämfört med Finland. Det tog lite tid att komma in i spelet. Ju längre säsongen gick desto bättre spelade jag. Jag tror att nu är jag redo ända från början.

Vad har Olle Gabrielsson att säga om sitt senaste nyförvärv?

– Teemu har många verktyg i lådan och nått jag ser att vi kommer få ordentlig nytta av är hans högerskott. Teemu kan spela på flera platser men hos oss tänker jag honom initialt som mittfältare, säger Olle Gabrielsson till klubbens hemsida.


Läs också