SM-finalen: Spelas en vecka senare

I samråd med Stockholm Globe Arenas har Svenska Bandyförbundet och Svensk Elitbandy beslutat att senarelägga Bandyfinalerna på Tele2 Arena en vecka 2017 – närmare bestämt till den 24-25 mars.

– För oss är det positivt med final en vecka längre fram. Det ger möjligheten att ha ett lite luftigare matchande efter VM. Det som eventuellt blir en utmaning är att hålla is utifall semi- och finallagen skulle vara föreningar utan tillgång till hall att träna i, säger Per Selin, ligachef på Svensk Elitbandy.

Det jobbas för närvarande även med att Ungdomsfinalerna i Örebro ska flyttas fram en vecka.

-Vad gäller Elitserien dam och Juniorelitserien skapar det möjligheter att göra ett bättre slutspelsschema både sportsligt och ekonomiskt, då vi har fler dagar att lägga matcher på. Då kan vi undvika krockar som ibland förekommit i framförallt Pojkelitserien och Juniorelitserien. säger Micael Eriksson på Bandyförbundets tävlingsenhet.

Juniorfinalen spelas liksom 2016 på fredag kväll. Dam- och herrfinalen spelas på lördagen med en Bandybrunch i Annexet däremellan. Succén från 2016; Aktivitetsområdet ”Hemmaplan” återkommer och på lördag kväll firas samtliga guldmedaljörer och andra pristagare av på den traditionsenliga Bandygalan.


Läs också