Ekonomi: Bollnäs på grönkvist efter tretton år!

Johan Spanås (C) Bandyfoto.se

Bollnäs har äntligen nått positivt eget kapital. Det är första gången på tretton år. Överskottet för senaste verksamhetsåret stannade på 143 000 kronor och Bollnäs GIFs intäkter uppgick till 12 741 000. Nu satsar Bollnäs framåt med satsning att uppfylla drömmen om en inomhusarena för bandy. Arenabolaget Bollnäs Bandy Fastighets AB och Ljusnan-Woxnan Kanal AB är en del i denna satsningen.

Publiksnittet senaste elitseriesäsongen uppgick till 1 592 medan man i de tre kvartsfinalmatcherna hade ett snitt på 2 819 åskådare och 2 124 semifinalmatcherna (två matcher).

Vid Bollnäs GIFs årsmöte valdes Peter Nyman till ny ordförande för Bollnäs GIF. Jan Isaksson lämnar Bollnäs styrelse, men inte verksamheten.
Jan Isaksson beskriver läget och Bollnäs satsning så här för Bandyworld:
-Det egna kapitalet är positivt för första gången på tretton år med 135 000 kr och jag lämnar mycket riktigt styrelsen efter tre år. Lovade sitta kvar i två år men det blev tre efter att valberedningen gjort ett bra jobb att hitta bra efterträdare.

-Jag stannar däremot kvar i styrelsen för Bollnäs Bandy Fastighets AB som blir ”Arenabolaget” om vi nu får ett positivt svar att köpa fastigheten Bro 4:4 av kommunen den 27 juni i syfte att uppföra en bandyhall med tillhörande verksamhet. Med anledning av detta har vid årsmötet igår (tisdag tidigare i veckan) bildats en överstyrelse eller om man så vill en ”koncernstyrelse” och därunder bildats en Sportsektion. I ”koncernen” ingår bolaget Ljusnan-Woxnan Kanal AB som arbetar med samhällsnyttiga tjänster där rotavdrag ingår. Dessutom ingår nämnda Fastighetsbolag. Den nye ordföranden för Bollnäs Bandy heter Peter Nyman och ordföranden för Sportsektionen är den tidigare vice ordföranden Marcus Sandberg.


Läs också