Dambandy: Tranås BoIS och IFK Nässjö slås ihop – Spelprogrammet

Tranås BoIS och IFK Nässjö slår ihop krafterna och bildar ett damlag för spel i vinterns Elitserie.

Genom detta samarbete har IFK Nässjö kunnat göra klart med flertalet av spelarna från föregående säsong samt att klubbarna lyckats knyta till sig de meriterade spelarna Matilda Svenler, Pernilla Elardt och Emelie Jönsson som alla återvänder hem efter flera år i andra klubbar.
Ledarstaben kommer att bestå av Torgny Enström och Joakim Karlsson från Tranås och Christer Gustafsson från Nässjö.
Elitserielaget kommer alternera sina hemmamatcher mellan Nässjö och Tranås.

Svenska Mästarna Kareby har tappat ett antal etablerade spelare under våren. Linnea Gunnarsson har skrivit på för Skutskär medan Sophia Adolfsson, Charlotte Selbekk och målvakten Sara Carlström spelar med Västerås kommande säsong.

– Det är ett lite annat utgångsläge på spelarsidan. Det är några tongivande spelare som lämnat som vi självklart kommer att sakna. Men det innebär att det finns chans för andra spelare att kliva fram. Vi har ändå en bra stomme kvar och bra ungdomsspelare som kommer att få chansen, säger Karebys landslagsspelare Hanna Dahlström till svenskbandy.se.

Hammarby IF, Skirö AIK, IFK Nässjö, Västerås SK, Kareby IS, Sandvikens AIK, Söråkers IF och AIK deltar i Elitserien kommande säsong.

– På förhand känns det som att serien är jämnare och att varje match kommer att betyda mer än tidigare. Jag tror att det kan vara utvecklande för dambandyn, säger Hanna.

Spelprogrammet

Läs också