Spelarnytt: Landslagsmeriterade Nisse Bergström, Oscar Rönnqvist och Ludvig Jonasson in i Siriustrupp

Sirius Bandy utökar A-lagstruppen ed två egna juniorspelare och en egen förstaårssenior. De tre spelarna är landslagsmeriterade. Det är juniorerna Nisse Bergström och Oscar Rönnqvist samt förstaårssenioren Ludvig Jonasson utmanar om en plats i A-laget. – Vi vill ge våra ungdomar chansen, kommenterar huvudtränare Olle Gabrielsson till klubbens hemsida.

– Det känns inspirerande att få A-lagskontrakt och komma in i laget på riktigt, kommenterar ytterhalven Oscar Rönnqvist. Framför allt är det passnings- och teknikspelet jag hoppas kunna bidra med, jag är mer än framspelare än den som gör mål, fortsätter han.

Nisse Bergström kommenterar:
– Det känns väldigt bra. Det är någonting man jobbat hårt för och velat ha länge nu så det är kul att man får det förtroendet. Målet i vinter är att få spela så mycket som möjligt och utvecklas så mycket man kan och komma in i laget bra. Elitserien är ju det man jobbat för.

Målvakten Ludvig Jonasson hoppas att få sepla någon match på ”Studan”.

– Det känns jättebra. Det har ju varit en lång resa som började redan i bandyskolan med Sirius. Sedan har jag varit med A-laget och känt på lite, så att få vara med kontinuerligt nu känns jättehäftigt. Mitt mål är först och främst att utvecklas och förhoppningsvis kunna spela någon match på ”Studan”.


Läs också