Träningsmatcher: Sirius besegrade Västerås SK – Sammanfattning helgens matcher

Västerås SK har drabbats av flera skador och i dag blev det förlust mot gamla ärkerivalerna Sirius med 6-3 i en träningsmatch. Janne Rintala (knä) och Stefan Edberg (axel) skadade sig i träningsmatchen mot Bollnäs när for ihop. Under helgens landskamper mot Finland skadades Simon Jansson (nacke), Ted Bergström (knä) och Rasmus Sjöström (rygg). Dyrbara försäsongsmatcher för Västerås SK således.

Michael Carlsson kommenterar läget till Västerås SK s hemsida så här:
– Naturligtvis är det tråkigt när man inte har en skadefri trupp, samtidigt så tillhör det spelet att spelare kan gå sönder. Just här och nu så är det jobbigt men lyfter vi blicken så tror jag att truppen blir starkare av att vi genomgår det här just nu. Det är gilla läget och köra.
Sirius fick möta ett ungdomligt VSK med flera P20-killar som fick chansen; Linus Wallentinsson, Linus Björklund och Niklas Gifting.

Sirius har inlett träningsmatchandet med två segrar. Knapp seger mot Ljusdal. Uppsalalaget fick klara sig utan sina svenska och finska landslagsmän. Hammarby spelade även de utan sina landslagsspelare när elitserienykomlingen Tellus besegrades med knappa 4-3.

I helgen tog Gripen säsongens först seger mot IFK Kungälv som fick rött kort ur elitserien på grund av ekonomin och numera tillhör allsvenskan.
Även Broberg besegrade allsvenskarna från Borlänge med 9-1. Borlänge Bandy heter numera Peace & Love City.

Vetlanda har inlett med två segrar under säsongen. Först inte helt oväntat mot Jönköping i premiären men därefter en seger mot Finland som hade två landskamper mot Sverige i benen.

Elitserielagen
Sirius – Västerås SK 6-4 (3-1) >>
Gripen Trollhättan – IFK Kungälv 3-1 (1-1) >>
Vetlanda – Finland 6-3 (4-2) >>
Peace & Love City – Broberg Söderhamn 1-9 (1-3) >>
Hammarby – Tellus 4-3 (2-1) >>
Sirius – Ljusdal 6-5 (3-3) >>
Vetlanda BK – Jönköping 8-2 (2-1) >>

Allsvenska lagen
Västanfors – Skutskär 7-3 (3-2)
Katrineholm – Tranås BoIS  2-7 (1-5) >>
Blåsut – Jönköping 2-7 (0-2) >>
Gripen Trollhättan – IFK Kungälv 3-1 (1-1) >>
Blåsut – Nässjö IF 0-8 (0-5) >>
Sirius – Ljusdal 6-5 (3-3) >>
Vetlanda BK – Jönköping 8-2 (2-1) >>

Samtliga träningsmatcher hittar finns här >>

Läs också