Svenska Cupen: ”Viktigt att vinna titlar, man kan aldrig vinna för mycket…”

Visst kan Villa vinna titlar. I helgen bevisade man att kan gå hela vägen fram till seger. Villa tog segern med villatränaren Johan Sixtensson vid rodret.

– Det är alltid viktigt att vinna titlar, man kan aldrig vinna för mycket matcher och vi ville verkligen vinna och hade en klar målsättning uppsatt inför cupen. Kul att få uppnå målet med cupen vilket förstås ger självförtroende, så värderar villatränaren Johan Sixtensson vikten av att spräcka nollan i historieböckernas titelkolumn.
– Sedan är det ju kul att kunna ge lite payback till alla som jobbat och jobbar så hårt i och kring klubben.

Vad värderar ni mest utöver själva titeln Villas prestation i cupen?
– Vi hade beslutat oss för att stänga defensivt efter att innan turneringen släppt in 21 mål på tre matcher, nu släppte vi in två spelmål på fem matcher. Vi slet hårt i defensiven varje match och det är något vi måste ha med oss in i serien också.

Vad överraskar dig mest i hur ni genomförda turneringen, spelet, någon eller några spelare?
– Vet inte om något överraskade mig direkt så, mer glädjande att se att spelarna var beredda att offra sig för sin kompis i varje moment..att vi slog an till känslan vi hade genomgående förra säsongen!

Det skrevs att Johan Esplund och Daniel Andersson aldrig kan vara bra i samma match för att de vill ta samma sväng – vad säger du om det påståendet?
– Johan och Daniel kan absolut vara bra tillsammans, både offensivt och defensivt. Sedan drivs båda två av att bli ännu bättre och av att göra varandra bättre hela tiden. Sen om folk tror att de skall åka och passa bara varandra så är man snett ute!

Läs också