VM 2017 – Bättre förberedda i år

vm-2017-banner-300x250Den 9-11 december arrangeras en fyrnationsturnering i Trollhättan. Sverige ställs mot Norge, Finland och Ryssland i Slättbergshallen.

För Sverige är samlingen den sista innan hemma-VM i Sandviken-Gävle 29 januari-5 februari.
– För vår del så spetsas det till ytterligare, men det är mycket möjligt att vi kommer att testa ytterligare någon spelare. Det är enormt inspirerande att komma till Trollhättan och Slättbergshallen, som jag tycker är en häftig hall, säger Sveriges förbundskapten Svenne Olsson.
Kring månadsskiftet november-december kommer Sveriges trupp att presenteras.
– Vi kommer först och främst att titta på hur spelarna presterar i sina klubblag fram till uttagningen. Men ambitionen är att ge en eller två spelare chansen att visa upp sig ytterligare. De tre matcherna i Trollhättan ger oss möjlighet att prova på olika spelsätt och sekvenser. Förra säsongen var inte förberedelserna optimala, men i år har vi mer att greppa på inför VM. Dels har vi haft två bra landskamper i Vetlanda i september och i Trollhättan får vi ytterligare tre matcher och mer tid ihop, säger Svenne.

Arrangörsföreningen Gripen Trollhättan ser fram emot att stå som värd för två internationella turneringar under säsongen.
– Vi är självklart väldigt stolta över att få arrangera två stora internationella evenemang. Förutom fyrnationsturneringen så spelas herr-VM:s B-grupp hos oss i Trollhättan i januari. Vi ligger bra till organisatoriskt inför turneringen och för oss blir det ett bra genrep inför VM, säger Gripen Trollhättans ordförande Stellan Edström.

Spelprogrammet, Trollhättan

Fredag 9 december
15.00 Norge-Finland
19.00 Sverige-Ryssland

Lördag 10
13.00 Sverige-Norge
16.30 Finland-Ryssland

Söndag 11
11.00 Ryssland-Norge
15.00 Finland-Sverige

Läs också