Elitserien: Bollnäs sänkte VSK med Mickelssons hattrick

Foto: Johan Spanås (C) www.bandyfoto.se
Christian Mickelsson gjorde hattrick när Bollnäs överraskande besegrade Västerås på söndagen i ABB Arena. Resultatet speglade inte riktigt det spelövertaget som Västerås hade i matchen.  – Dom backar hem och gör de bra i deras defensiv, kommenterade en besviken tvåmålsskytt Simon Jansson matchen.

Man skulle kunna tro att man såg på en fotbollsmatch när man sneglade på resultattavlan efter nittiominuter när de två förväntade topplagen Västerås SK och Bollnäs möttes. Bara tre mål och överraskande 1-2 till gästande Bollnäs, men i hemmalagets iver att nå kvittering så öppnade sig istället möjligheterna för Bollnäs som ökade på till 1-3. När så hemmalagets andra mål kom så fastställde Bollnäs slutresultatet till 2-4.

Hörn- och skottstatistiken visade på markant övertag för Västerås. Hörnorna vann de grönvita med 15-7 och skott på mål vann man med hela 14-3.
Västerås hade två skott i ribban medan Patrik Nilssons kvittering var omdiskuterade huruvida det var offside eller inte.
Simon Jansson som gjorde hemmalagets båda mål och kommenterade förlusten:

–  Ja som du säger surt att förlora när vi är bättre och har övertag. Men vi måste sätta nån av våra femton hörnor och våra andra bra lägen vi skapar. Men jobbigt när vi inte får med oss nåra utvisningar trots att vi kör och kör och kör….. dom backar hem och gör de bra i deras defensiv….

Bollnäs passerade både Edsbyn och Västerås i tabellen och ligger nu sexa medan Västerås är på sista slutspelsplatsen som åttonde lag.

Västerås SK – Bollnäs GIF 2-4 (1-1)
Hörnor: 15-7 Hörnmål: o-1
Straffar: 0-0
Skott: 14-3
Arena: ABB Arena
Domare: Keijo Hyvärinen
Utvisningar, VSK: 2×10 BGIF: 1×10
Publik: 1 283

Målen,
23:03 1-0 Simon Jansson
36:51 1-1 Patrik Nilsson Passning: Per Hellmyrs
50:34 1-2 Christian Mickelsson Passning: Marcus Ståhl
90:27 1-3 Christian Mickelsson – Hörna Passning: Per Hellmyrs
92:53 2-3 Simon Jansson
93:35 2-4 Christian Mickelsson

Läs också