Allsvenskan: IFK Kungälv ansöker om rekonstruktion

Foto: Johan Spanås (C) www.bandyfoto.se

IFK Kungälv har idag lämnat in en ansökan om rekonstruktion till tingsrätten, A-lagstruppen och övriga anställda är informerade. Syftet med ansökan är att sanera klubbens ekonomi och för att kunna hantera skulderna som klubben ådragit sig under flera års tid, skriver klubben.
– IFK Kungälv är en förening som grundades 1940 och har en lång tradition som förening både i Kungälv men också inom svensk bandy. Vi gör det här för att kunna trygga bandyns framtid. Alternativet är att försätta föreningen i konkurs. Det vore oerhört tråkigt då vi ser att det finns en enorm kraft i föreningen och att det finns en stor möjlighet att kunna vända det här, säger föreningens nytillträdde ordförande Stefan Strand via klubbens hemsida.
Skulderna som har satt föreningen i den svåra situationen kommer från en mångårig elitsatsning som inte har burit sig ekonomiskt. Det är för att kunna hantera föreningens gamla skulder och på sikt återigen kunna bli en välmående förening som IFK Kungälv ansöker om rekonstruktion.

– Vi gör det här för att rädda bandyn i Kungälv. Vi ser att vi har goda möjligheter att vända på det här och rädda en ungdomsförening som har betytt mycket för människor i Kungälv i över 75 år, säger Stefan Strand.
Under våren och hösten har IFK Kungälv också arbetat fram nya och tydligare regler för styrningen av föreningens ekonomi. I september tillträdde en ny styrelse som sedan dess har arbetat målinriktat för att rädda föreningen.
– Vi befinner oss i en tuff situation. Samtidigt känner den nya styrelsen att vi har ett stort stöd från våra medlemmar, supporters och samarbetspartners.
– Nu gör vi en sundare satsning som vi ser att klubben har ett ekonomiskt underlag för att kunna bedriva. Men för att klara det måste vi hantera våra gamla skulder, vilket vi inte kan i dagsläget, säger Stefan Strand och fortsätter.
– Det kommer krävas ett hårt arbete av samtliga som är delaktiga i föreningen. Men målsättningen är att våra barn och ungdomar kommer att spela bandy precis som vanligt i vinter och att våra supporters kommer att stå på Skarpe Nords läktare för att stötta vårt A-lag i allsvenskan, säger IFK Kungälvs nytillträde ordförande Stefan Strand.

IFK Kungälvs medlemmar är inbjudna till ett informationsmöte på lördag.

Läs också