Elitserien: Villa hämtade in 0-4 underläge mot mästarna i finalreprisen

För andra matchen på raken visade Villa Lidköping på bra moral och hämtade in ett sent underläge till poäng. I onsdagens match mot Vetlanda hämtade laget in 2-4 till 5-4 med Jesper Eriksson gjorde mål i sista matchsekunden. I går var Jesper Eriksson en av planens bästa spelare i finalreprisen mot Västerås. 3-0 i halvtid till Västerås blev 4-0 tidigt i början av andra halvlek. Men då började Villa sätta bollen på sina hörnor. David Karlsson två mål och Martin Andreasson ett. Kvitteringsmålet svarade Daniel Andersson i samarbete med Petter Björling.
För Västerås var det Jonas Nilsson som gjorde två och Magnus Joneby samt Simon Jansson vardera varsitt mål. Simon Jansson låg dessutom bakom framspelningarna till Jonas Nilssons mål.
Villa återfinns på tredje plats i tabellen med samma poäng som Sandviken och Vänersborg. Västerås ligger på åttonde plats i tabellen.

Bollnäs vann med klara 7-0 mot Kalix. Christian Mickelsson tremålsskytt för Bollnäs som fortsatt är fyra i tabellen. Tung förlust senast mot Sirius på hemmaplan och nollad av Bollnäs.

Hammarby vann med 6-3 mot Gripen Trollhättan. Jesper Jonsson matchvinnare åt Hammarby med tre mål. Gripen ligger trots flera bra prestationer sist i tabellen. Hammarby klättrade en placering till sjätte plats i tabellen.

Tellus lyckades inte följa upp sin första seger i elitserien mot Tillberga med ytterligare en seger mot Sandviken på fredagskvällen. Erik Pettersson gjorde hela fem mål för SAIK som vann med klara 8-2. Christoffer Edlund spelade inte heller denna matchen.

Efter många tappade matcher så lyckades äntligen Vetlanda behålla sin ledning ända till slutsignalen. Joakim Andersson tremålsskytt för Vetlanda som hade 4-1 redan till framtidsvila. Vetlanda ökade på till 6-1 innan Tillberga fick till en reducering och fastställde slutresultatet till 6-2. Viktig seger för Vetlanda som klättrade till nionde plats och har häng på en slutspelsplats.

Edsbyn drog det längsta strået i hälsingederbyt mot Broberg. Stefan Larsson gav Broberg ledningen, men därefter gick Edsbyn upp till 1-4 genom två mål av Oscar Wikblad och vardera ett av Mattias Hammarström och Daniel Burvall-Jonsson. Jesper Öhrlund reducerade på övertid för Broberg till 2-4. Edsbyn hakar på i elitserien toppskikt på femte plats medan Broberg nu ligger sjua.

Läs också