Elitserien: Tolfte raka förlustfria matchen för Bollnäs

Johan Spanås (C) Bandyfoto.se

Bollnäs fortsätter att toppa elitserien efter den tolfte förlustfria matchen utan förlust. Tellus bjöd upp till spänning ända till slutsignalen mot ett Bollnäs som fick kämpa ända fram till slutsignalen. Bollnäs spel imponerade inte som de serieledare man är.

Erik Pettersson och Christoffer Edlund tremålsskyttar när Sandviken besegrade Hammarby med 7-3. När halvtimmen återstod hade Hammarby 3-3 på Jernvallen.
Vänersborg fick med sig en poäng efter en sen kvittering till 3-3. Villa Lidköpings David Karlsson hade flera chanser att avgöra matchen vid ställningen 2-3. Villa började matchen klart bäst men efter Martin Johansson 0-1 på en hörna så kom Vänersborg tillbaka. Med Martin Andreasson på utvisningsbänken för Villa kom också Vänersborgs kvittering. Robin Öhrlund träffade bollen på en hörna som såg ut att vara på väg att gå utanför men via Axel Ekholms skridsko ändrade riktning och gick in i mål. Daniel Andersson drog på sig en utvisning. Irritation i villalägret i halvtidsvila som tyckte det fanns åtskilliga tillfällen att ta utvisning för Vänersborgsspelare.
Villa hade ett ypperligt tillfälle att återta ledningen i början av andra, men istället för mål kontrade Vänersborg och gjorde 2-1. Jocke Hedqvist målskytt. När så Vänersborg drabbades av sin första utvisning, Emil Viklund, tog det 13 sekunder innan Villa kunde kvittera till 2-2 genom Johan Esplund. Och när Vänersborgs andra utvisning kom, Pavel Bulatov, tog det 20 sekunder innan Daniel Andersson sköt in 2-3 till Villa. Villa såg ut att gå mot segern men brände chanserna. Istället var det Vänersborg som satte tryck på Villa som fick avsluta matchen med två man mindre. Vänersborg fick ett frislag där inte många hade protesterat om det hade blivit straff för Vänersborg. Men Vänersborg skulle få sätt punkt på målgörandet när man kvitterade till 3-3 på en hörna genom Segej Lomanov.

Edsbyn vann med tennissiffrorna 6-0 mot Kalix. Sex olika målskyttar i Edsbyn och inget insläppt mål bakåt är förstås stabilt.

Sirius skrällde rejält mot Broberg. 4-1 i halvtid blev till slut 6-2. Junioren Edvard Sigfridsson gjorde sin första elitseriematch för Sirius och blev tvåmålsskytt tillsammans med Markus Kumpuoja. Lars Fall låg bakom mycket för Sirius. Frågan är om Broberg kikade för mycket i tabellen och stirrade på den hägrande slutspelsplatsen. För det spel man presterade i den första halvleken i onsdags mot Sirius fanns inte riktigt där.

Elitserïen
Edsbyn- Kalix 6-0
Vänersborg- Villa Lidköping 3-3
Sirius- Broberg Söderhamn 6-2
Tellus- Bollnäs 0-1
Sandviken- Hammarby 7-3

Läs också